Közélet

Kalandos utak a 104-es busszal

Rossz útvonalon közlekedett egy buszjárat, de amikor az utasok szóltak miatta, a buszvezető zokon vette. Olvasónk szerint a 104-204-es járatokon nem ritka az ilyesmi.

Rendszeresen hagynak ki megállókat a 104-es, 204-es buszok – állítja olvasónk, aki szerint van olyan buszvezető, akinek a vezetési stílusa és a viselkedése is erősen kifogásolható. Bence levele következik.

Mostanában egyre többször fordul elő az az eset, hogy a 104-es busz nem jön be a Vízművek lakótelep megállóhoz. Azért eléggé felháborító, hogy nem lehet normálisan utazni. Ha megvan a bérlet, akkor miért nem lehet mellé normális szolgáltatást nyújtani a BKK részéről? Az embernek ha valami dolga van, akkor nem tud közlekedni, mert a sofőrök úgy gondolják, hogy nem állnak meg a megállóba?

 

Ezt betudhatjuk annak is (ha nagyon akarjuk), hogy legutóbb valószínűleg helyettesítő busz volt, mert a megszokott C2-es Citaro helyett ez C1-es volt.

 

De ami ma (szeptember 20-án, csütörtökön) abszolút kiverte a biztosítékot, az az, hogy reggel a 204-es busz sofőrje úgy gondolta, hogy elfelejt bemenni a Budakalász, Auchan áruház megállóhoz, és ezek után a kijelölt útvonala helyett a 11-es úton ment tovább (ami egyébként régen valóban az útvonala volt a 204-esnek, de már jó ideje nem az). Ezt az utasok szóvá is tették, de ő ezt rossz néven vette.

 

Persze azután, hogy odaért a HÉV-állomáshoz (ahol a legtöbb utas inkább leszállt), visszament az Auchanhoz és folytatta az útvonalát újra. Ez a sofőr egyébként már elég régóta jár erre (104-204 vonalon), de minden alkalommal “félve” szállunk fel a buszra, mert a vezetési és viselkedési stílusa hagy némi kívánnivalót maga után.

Észrevételed, panaszod van a budapesti közösségi közlekedéssel kapcsolatban? Vagy csak láttál valami érdekeset? Írd meg a bkvfigyeloblog@gmail.com címre vagy a BKV-Figyelő Facebook-oldalán!

Kiemelt kép: illusztráció – Wikipedia/Kemenymate

Ajánlott videó

Olvasói sztorik