Közélet

Odaszokott egy busz a ház elé, a lakók nem tudnak pihenni Újpesten

30-40 percen keresztül vár járó motorral vasárnap reggelenként egy járatszám nélküli busz Újpesten - környékbeliek bánatára.

Ez a busz lassan fél órája az István úton a társasház előtt égeti az üzemanyagot és semmit nem csinál

– írta augusztus közepén egy vasárnapi napon a BKV-Figyelőnek Andrea Újpestről, aki levele mellé egy kis videót is csatolt. Mint írja, a buszvezető

csak ül bent, nyomkodja a telefonját, a motor jár. A lakók már többször is hallották, sokszor hosszabb ideig is itt időzik. Egy dolgot szeretnénk megtudni: ez most BKK-megálló lett? Vagy pihenőre kijelölt hely? Mert ha igen, akkor a motor miért jár reggel? 7:30 óta itt hallgatjuk ezt a berregést.

 

Nem az a baj, hogy megállt, ott áll meg, ahol jólesik, csak a motort ne járassa már! Annyira nehéz ezen a részen egy nyugodt napszakot kifogni: hol mentő szirénázik, hol egy teherautó platója ugrat az egyik buckán az aszfaltban, hol a villamos vágtat itt el 50-nel. Ne spékeljük még meg egy fél órán át tartó motorbúgással a ház előtt vasárnap reggel 7:30-kor!

Nyilván bosszantó, ha vasárnap reggel nem lehet pihenni egy járó motorú busz miatt, de egyszer-egyszer ki lehet bírni. Egy héttel később azonban újabb levél és videó (a bejegyzésbe csak ez utóbbit tettük be) jött Andreától; a történet ezúttal is ugyanaz.

Tessék, újabb eset. A busz lassan 20 perce ott áll és járatja a motort a berregésre ébredtünk újfent. Nem az a baj, hogy ott áll, hanem az, hogy 30-40 perceket kell hallgatnunk a motorzúgást.

 

 

Jelenleg a felújítások miatt éjjel-nappal hangzavar van. A villamosok miatt is, a 120-as busznak is a ház előtt lett a végállomása, szóval az is ott berreg napi nem tudom hányszor, az éjszakai járatok is ott állnak meg nagy robajjal, mert ezer éves buszok járnak éjjel, így most még az az egy vasárnapi reggelünk sem nyugodt emiatt az odaszokott busz miatt.

 

Legalább leállítaná a motort, ha már vesztegel egy olyan helyen, ahol még parkolni sem lehetne busznak, főleg nem egy helyi járatnak.

Észrevételed, panaszod van a budapesti közösségi közlekedéssel kapcsolatban? Vagy csak láttál valami érdekeset? Írd meg a bkvfigyeloblog@gmail.com címre vagy a BKV-Figyelő Facebook-oldalán!

Kiemelt kép: Wikipedia/Kemenymate

Ajánlott videó

Olvasói sztorik