Közélet

Zsúfoltság ellen – civilek tervezték át a 114-es buszcsalád közlekedését

Csuklós buszokat állítanának forgalomba civilek a 114-es járat vonalán civilek, a felszabaduló szóló buszokkal pedig betétjáratot indítanának. Javaslataikat a BKK-nak is megküldték.

A 114-es járatcsalád (114, 213, 214) rendszeres zsúfoltságot szüntetnék meg amatőr közlekedésszervezők, akik megtervezték a 114-es járat átalakítását és egy betétjárat elindítását is javasolják. A munkában ismerősök, helyiek, egykori osztálytársak vettek részt, az érintettek véleményét pedig lokális Facebook-csoportokban kérték ki.

A csoport – ahogyan az általuk létrehozott Facebook-esemény címéből is kiderül – egyebek mellett csuklós buszokat állítana forgalomba a 114-es járaton, a hétvégi és ünnepnapi elsőajtózást pedig megszüntetnék. Alábbi javaslataikat természetesen a BKK-hoz is eljuttatták.

2018. szeptember 1-jétől a nagy utaslétszámra való tekintettel tanítási időszakban a reggeli és délutáni csúcsórákban változtatásokat tervezünk bevezetni a 114-es járatcsalád vonalain.

 

A járatcsalád összes vonalán csuklós járműveket tervezünk közlekedtetni, emellett pedig lakossági kérésre a felszabaduló szóló járművek felhasználásával indítanánk egy betétjáratot 114A jelzéssel a Móricz Zsigmond körtér M és Budatétény vasútállomás (Campona) között. Ez a járat azonban az Albertfalva, kitérőtől a Fehérvári út helyett mindkét irányba a Kondorosi út – Sáfrány utca – Fonyód utca – Vegyész utca – Szerémi út útvonalon közlekedne.

 

Az alapjáratok (114, 213, 214) a közös szakaszokon (Móricz Zsigmond körtér M – Bikás park M, illetve a Kondorosi út és a Budatétényi sorompó között) 4-5 percenként indulnának, a 114A betétjáratot pedig az eltérő vonalvezetés miatt 15-20 percenként tervezzük közlekedtetni. Hétvégén a 114-es és a 213-as buszok továbbra is 8-10 perces követési idővel közlekednének.

 

Ezen kívül szeretnénk, ha biztosítanák a lakosságot arról, hogy a 114-es buszt továbbra is meghagyják az Etele út – Fehérvári út útvonalon!

Észrevételed, panaszod van a budapesti közösségi közlekedéssel kapcsolatban? Vagy csak láttál valami érdekeset? Írd meg a bkvfigyeloblog@gmail.com címre vagy a BKV-Figyelő Facebook-oldalán!

Kiemelt kép: Wikipedia/Kemenymate

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik