Közélet

“Képtelen időben érkezni” – miért késik ilyen sokat a 241-es?

Nem egy-két, de 6-8 perceket is késik rendszeresen a 241-es busz, ami kiszámíthatatlanná teszi az átszállásokat és a menetidőt is.

Az egyik busz késése az átszállást is hazavágja, ráadásul a buszokon meg lehet fulladni a hőségben – panaszolja Kata. Nincs minden rendben Budafokon.

Egy észrevételt szeretnék megosztani veletek. Újabban sűrűbben veszem igénybe a BKK szolgáltatásait és nem tudok szó nélkül elmenni a probléma mellett. Budafokon a 241-es busz (Savoya park – Lomnici utca távon) képtelen időben megérkezni. Van, amikor csak pár perces késésről van szó, de van (pl. a mai napon), amikor a 28-ra kiírt busz 35-re érkezik meg.

 

Értem én, hogy forgalomfüggő a dolog, de elég sokat utaztam azon a távon (autóval, másik busszal és villamossal) és a nagyon extrém eseteket leszámítva (mint pl. egy baleset) nem tudok olyan okot, ami indokolttá tenne ennyi késést. Ha néhányszor előfordul az ember elnézi, de ez napi rendszerességgel megesik. Persze jeleztem a BKK felé a problémát, de a lerázós levelek után meguntam.

 

Nyilván emiatt az ember lekési a másik buszt is, amire átszállna és várakozhat negyed órát (jó esetben) a következőig. A munkáltató persze elnézi, hogy háromnegyed helyett 15-re érek be, mert “felénk” ilyen tré a közlekedés. Azért legyünk őszinték: minden jóérzésű és nyugodt embert felbosszantana, ha látná, hogy a 133-as busz előtte döcög és pont akkor indexel kifelé a megállóból, amikor a késésben lévő 241-es beáll mögé. Esélytelen elérni.

 

Persze, az ember elindulhatna korábban is, de én elhittem, hogy a 28-ra kiírt busz 28-ra oda is ér. Vagy legalább 29-re. Különben is, egy bizonyos kor felett fél óra plusz alvás nagyon sokat számít.

 

A késés még talán mindig nem annyira felháborító mint az, amikor odakint olyan hőség van mint a sivatagban és amikor az ember felszáll a buszra, akkor imádkozik, hogy élve leszálljon róla. Ingyen szauna – de jó! Mások ezért fizetnek. A kis ablakokat nem lehet kinyitni, mert “megy a klíma”. A klíma biztosan nem megy, esetleg a fűtés és az is maximális fokozaton.

 

A Leányka utcai lakótelepnél leszállva hálát adtam az égnek, hogy túléltem, és a légszomjat, enyhe szédelgést plusz egy kis izzadást leszámítva nem lett nagyobb bajom (egy idős ember nem biztos, hogy megússza ennyivel). Köszönöm, hogy elolvastátok és mázli, hogy volt tizenhárom hosszú percem a 133-as busz megérkezéséig, így meg tudtam osztani veletek a gondolataim.

Észrevételed, panaszod van a budapesti közösségi közlekedéssel kapcsolatban? Vagy csak láttál valami érdekeset? Írd meg a bkvfigyeloblog@gmail.com címre vagy a BKV-Figyelő Facebook-oldalán!

Kiemelt kép: Wikipedia/Kemenymate

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik