Közélet

“Ezért fizetek, hogy ne álljon meg a busz, amire csomót várok?”

Nincs praktikus magyarázat arra, hogy ezt a jelenséget miért nem lehet elirtani Budapestről.

Nincs az a késés, amit úgy kellene behozni, hogy a busz nem áll meg a megállóban. Más praktikus oka pedig nem lehet az utasok megállóban hagyásának, ennek ellenére még mindig naponta megtörténik.

Bence Zuglóban maradt a megállóban (és persze hoppon):

Egy 14 éves gyerek vagyok (egyik szememre szinte vak, másikra kicsit gyengénlátó koraszülöttségem miatt), és bár régóta követem a blogot, csak most írok először. A mai nap (június 12., kedd – a szerk.) három másik emberrel vártam a buszt a XIV. kerületben a Miskolci utca/Csömöri út nevű megállóhelyen 11 óra 55 perckor.

 

Mivel csak a Bosnyák térig utazom, jó nekem az összes járat, ami megáll. (Azonban így is van néha, hogy három busz elmegy három perc alatt, aztán a következő busz hét perc múlva jön.)

 

Feltűnt a távolban egy busz. Korábban említett problémám miatt csak később vettem észre, hogy 277-es busz jön, ami nekem jó. Rajtam kívül még két ember elindult előre, mivel a buszra csak az első ajtónál lehet felszállni. A középső ajtóig értünk el, amikor azt láttuk, hogy a busz nem áll meg, még csak nem is lassít.

 

A három emberből ketten a meleg miatt az árnyékban álltunk a buszmegállótól kb. három méterre, viszont a harmadik személyt már biztos, hogy hamarabb látta a buszvezető (de már én is a középső ajtó helyénél voltam).

 

A buszvezető (valószínűleg) jól tudja, hogy a busz elsőajtós, akkor miért nem gondol arra, hogy az emberek az első ajtóhoz igyekeznek? A busz rendszáma: PKN-620.

Kata még május végén járt ugyanígy:

2018. május 29-én, 22:50 környékén a Gazdagreti úton elhaladt a busz a buszmegállóban, én pedig 20 percet vártam rá, a következő is 20 perc múlva jön! A busz Újpalotara közlekedik. Vajon ezért fizetek havi 9500 forintot egy bérletért, hogy ne álljon meg a busz, amire csomó időt várok?!

Észrevételed, panaszod van a budapesti közösségi közlekedéssel kapcsolatban? Vagy csak láttál valami érdekeset? Írd meg a bkvfigyeloblog@gmail.com címre vagy a BKV-Figyelő Facebook-oldalán!

Kiemelt kép: Wikipedia/Kemenymate

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik