Közélet

Hiába vár az utas, nem áll meg a busz

A 15-ös busz az újlipótvárosi megállókat szereti kihagyni - állítja olvasónk.

A belvárosi járatokon igen ritkán fordul elő, hogy napközben sem fel-, sem leszálló utas nincs, mégis előfordul, hogy a buszok nem állnak meg a megállókban.

Olvasónk, Borbála a 15-ös buszra panaszkodott – mint állítja, egy nap kétszer is előfordult, hogy a busz nem állt meg egy-egy megállóban, noha az egyikben fel-, a másikban leszálló utas lett volna.

Ritkán utazom a 15-ös busszal, mert ritkán jár, de ma (május 3.) kétszer is szerencsém volt hozzá. És érdekes dologra lettem figyelmes. Mindkét esetben feltűnt, hogy nem szívesen állnak meg a megállókban a sofőrök. Tudom, hogy ez egy hosszú járat, na de az a dolguk, hogy az utasokat felvegyék meg lerakják.

A Fiastyúk utcai megállóban szálltam fel 11:27-kor a Boráros tér felé tartó buszra és a Victor Hugo utcai megállónál nem állt meg a sofőr, pedig lett volna felszálló. Szegény bácsi szaladt a busz mellett egy darabig, hogy álljon meg, de a sofőr szerintem észre sem vette, arra koncentrált, hogy átérjen a sárga lámpán.

Visszafelé 12:55-kor szálltam fel a Markó utcánál, ez a sofőr a Gogol utcánál nem állt meg, pedig lett volna leszálló, aki még időben jelzett is. A férfi előre ment szólni, hogy szeretett volna leszállni, a sofőr pedig megállt egy kereszteződés után (nem a megállóban).

Felháborítónak tartom, hogy ezt megengedik maguknak. Azt még értem – bár nem tartom elfogadhatónak -, hogy ha sem leszálló, sem felszálló nincs, akkor kihagyja a megállót, de hogy száguldoznak a belvárosban a szűk utcákon és láthatóan utálják, hogy az utasok szeretnének fel- illetve leszállni, az nem normális dolog szerintem.

Nem fogok sokat utazni ezzel a busszal, inkább átszállok legközelebb.

Észrevételed, panaszod van a budapesti közösségi közlekedéssel kapcsolatban? Vagy csak láttál valami érdekeset? Írd meg a bkvfigyeloblog@gmail.com címre vagy a BKV-Figyelő Facebook-oldalán!

Kiemelt kép: Wikipedia/Kemenymate

Ajánlott videó

Olvasói sztorik