Közélet

Így támogathatod aláírásoddal az akadálymentesítést!

A 3-as metró valamennyi állomásán és a 2-es metró forgalmasabb megállóiban gyűjtik az aláírásokat az akadálymentesítésről szóló népszavazáshoz. Az íveket azonban otthon is ki lehet tölteni, a szervezők kérésre el is mennek értük.

Hétfőn megkezdődött az aláírásgyűjtés a 3-as metró teljes akadálymentesítéséről szóló népszavazáshoz. A gyűjtésben résztvevő kilenc ellenzéki pártnak egy hónap alatt kell összegyűjteni 138 ezer érvényes aláírást a fővárosban.

Az aláírásokat a kezdeményező Horváth Csaba pártja, az MSZP, továbbá a DK, a Párbeszéd, az Együtt, a Momentum, a MoMa, a Szolidaritás, az LMP és a Liberálisok gyűjtik elsősorban a 3-as metró megállóiban (a felújítás miatt lezárt területen a pótlóbuszok megállóiban), de lehet találkozni a pultokkal a 2-es metró forgalmasabb megállóiban is, így az Örs vezér terén, a Blahán és a Széll Kálmán téren is.

Aláírni azonban nemcsak a pultoknál lehet, az aláírásgyűjtó ív ugyanis letöltött és kinyomtatott formában is használható. Az ívet le lehet tölteni Horváth Csaba Facebookjáról, illetve az Akadálymentes Budapestet Facebook-oldalról is.

Az aláírásgyűjtéshez néhány technikai információ:

  • az íveket A4-es formában kell kinyomtatni,
  • kék tollal kell kitölteni,
  • az íveket csak állandó vagy ideiglenes budapesti lakcímmel rendelkező állampolgárok írhatják alá,
  • az aláírásokat a gyűjtésben résztvevő pártok irodájában lehet leadni (az MSZP a II. és az V. kerületi irodáját adta meg),
  • kérésre a szervezők elmennek bárhová elmennek az aláírt ívekért.

A 3-as metró teljes akadálymentesítését, illetve az erről szóló népszavazást a BKV-Figyelő is támogatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik