Közélet

Melyik metróállomást neveznétek át?

Csaknem három hónappal a rekonstrukció megkezdése után a BKV közzétette a felújítás alatt álló megállók látványterveit. Néhány megállónak nemcsak a megjelenése, de a neve is változik.

A 3-as metró felújított állomásainak látványterveit még tavaly októberben kértük ki a BKV-tól, akkor – a felújítás kezdete előtt bő egy héttel – azonban kiderült, hogy ilyeneket a beruházó BKV nem rendelt, a kivitelező Strabag pedig nem készített.

A BKV Zrt. által megkötött “Tervezési szerződés a budapesti M3 metróvonal rekonstrukciójához kapcsolódó kiviteli tervek elkészítésére” tárgyú szerződés látványtervek leszállítását nem tartalmazta – ezek elkészítése a kiviteli tervek véglegesítését és a kivitelezési munkákat megvalósító Vállalkozók feladata – kérésének jelenleg még nem tudunk eleget tenni

– írta akkor a közlekedési vállalat.

A BKV a közelmúltban közzétette a felújítás alatt álló megállók látványterveit – állomásonként egyet.

Dózsa György út:

Göncz Árpád városközpont:

Forgách utca:

Gyöngyösi utca:

Újpest vasútállomás:

Újpest-központ:

Mint az fent is látható, néhány metróállomás új nevet kap. Újpest-központban egy helyesírási hibát javítanak ki, Újpest-Városkapunál pedig a vasúti kapcsolatot hangsúlyozzák majd. Ugyanez a sors vár a KöKire is, amely  a Kőbánya-Kispest vasútállomás nevet viseli majd a felújítás után.

A XIII. kerület vezetése kezdeményezte az Árpád híd megálló átnevezését, ami egyrészt azért jó, mert így van értelme a Göncz Árpád városközpont elnevezésnek, másrészt azért, mert az eddigi elnevezés csalóka volt; igaz, hogy az Árpád híd csak egy köpésre van a metrótól, csak rohadt nagyot kell köpni.

Ti melyik metrómegállót neveznétek még át a kék metró vonalán?

És a többi vonalon?

A látványtervek forrása: BKV; kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik