Közélet

Senki sem törődik a 2-es metró minimúzeumával

A vonal felújítása óta nem nyúltak azokhoz a vitrinekhez, amelyek a 2-es metró megállóinak névadóit, a hozzájuk kapcsolódó történelmi eseményeket és a környéket mutatják be. Nem lenne nagy munka, érdemes lenne kicsit felfrissíteni őket.

Biztosan nem kerülne sokba és nagy munkát sem igényelne a 2-es metró állomásain látható apró tárlatok rendbetétele. A megállók névadóiról és a környékről szóló kis szövegeket érdemes lenne angolul is kiírni, hiszen a budapestieken kívül a turisták is szívesen nézegetik – javasolja olvasónk, Sanyi és igaza van.

Az M2 vonala tele van vitrinekkel, amikben azokról az emberekről, hozzájuk kapcsolódó történelmi eseményekről, helyszínekről vannak képek, tájékoztató dolgok kirakva, akikről a megálló el van nevezve.

 

Szerintem ezekhez azóta senki nem nyúlt hozza, amióta kirakták és mára évtizedes kosz lep el mindent. Néhol a táblák ereszkedtek meg, máshol a fényképek széle felkunkorodott a nedvességtől.

 

Ráférne egy alapos karbantartás, egyrészt azért, mert ez lenne az alap, másrészt méltatlan, harmadrészt szokták nézegetni turisták is. (Meg én is tökre szeretem amúgy.)

 

Jó lenne felfrissíteni őket, kirakni angol nyelvű anyagokat is, esetleg újragondolni őket. Nem akartam írni a BKK-nak vagy a BKV-nek, mert majd csak 30 nap múlva visszaírnak valalmi bullshitet.

 

Mit lehetne ezzel kezdeni? Hogy kellene elindulni? Nem lenne túl nagy költsége sem.

A BKV idén ünnepli létrejöttének 50. évfordulóját – ehhez kapcsolódóan talán a piros metró vitrinjeihez is hozzányúlhatnának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik