Közélet

Kiürítette a belvárost a hétfői dugó

Az első sokk után szinte hétvégire csökkent a belváros forgalma, miután a hétfői káoszból okulva sokan már nem is próbáltak bejutni a belvárosba - derül ki olvasóink véleményéből. A korlátozásokat a rendőrség szerda délben feloldotta.

Amíg hétfőn fél szinte lehetetlen volt eljutni A-ból B-be Budapesten, addig keddre a belváros egy része kiürült. A belváros jelentős részét a Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozó miatt zárták le még vasárnap, a forgalomkorlátozások pedig hétfőn gyakorlatilag sokkolták az autósokat és a közösségi közlekedés igénybevevőit egyaránt.

A lezárások okozta dugók keddre enyhültek, aminek vélhetően az volt az oka, hogy a hétfői káosz után másnap sokan meg sem próbálták megközelíteni a belvárost vagy legalábbis más útvonalon és már járművel próbálkoztak. Olvasóink többségének visszajelzése szerint kedden a belvárosban szinte hétvégi forgalom volt. Olvasói véleményekből válogattunk.

“A közúti forgalom gyenge. Úgy látszik, nem muszáj mégsem mindenkinek autóval a csúcsidőben közlekednie.”

 

“Gyér a forgalom a Vácin, össze sem lehet hasonlítani a tegnapival. Viszont a rendőrök teljesen eltűntek a metrópótlás vonaláról, ami reggel az Árpád hídnál kialakult káoszban mondjuk jó lett volna, ha ott vannak.”

 

Fotó: MTI

“Futár vagyok a belvárosban, semmi extra… Sőt, mintha szombat lenne.”

 

“Én ma is kerékpárral jöttem dolgozni, mint tegnap, kényelmesen beértem a szokásos 40 perc alatt Káposztásmegyerről az Erzsébet híd – budai hídfőhöz.”

 

“Rég volt ilyen csendes a Margit híd, mint ma délelőtt.”

 

“Reggel nem volt a szokásos tömegnyomor.”

A csúcstalálkozó miatt elrendelt ideiglenes forgalomkorlátozásokat és területlezárásokat szerda délben oldották fel – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI-t. A rendőrség állítja, kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a korlátozásokat mindig csak a legszükségesebb ideig és mértékben tartsák fenn, de azt elismerik, hogy a lezárások

“próbára tették a közlekedők türelmét”.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik