Közélet

Újra feltűnt a hűvösvölgyi zaklató

Elsősorban fiatalokba - fiúkba, lányokba egyaránt -  köt bele az a férfi, aki elsősorban a hűvösvölgyi villamosvonalakon zaklatja az utasokat.

Tavaly nyáron sorra vettük a budapesti közösségi közlekedés ismertebb és kevésbé ismert figuráit, akik rendszeresen beszólogatnak, lökdösődnek, zaklatják az utasokat.

Az egyik ilyen figura az az 50-60 közötti férfi, aki előszeretettel kötözködik a hűvösvölgyi villamosvonalakon. Általában a fiataloknak szólogat be, fiúknak és lányoknak egyaránt. Ezúttal Katalin nevű olvasónk futott bele.

Az elmúlt hónapokban felbukkant egy furcsa fazon a budai villamosvonalakon. Én rendre az esti órákban látom az 56-os, a 61-es vonalán a hűvösvölgyi szakaszon, de találkoztam már vele a H5-ös HÉV vonalán is. Lehet már mások is írtak neked erről, de leírnám én is a tapasztaltakat.

Ez az ember úgy ötven és hatvan közötti, kb. 170 cm magas, őszes haja van, felül kopasz és szemüveges. A kabátja tele van rakva kitűzőkkel és hátizsákot hord. Kinézete ellenére nem hinném, hogy hajléktalan lenne, bár ruházata eléggé koszos.

Én általában este hat és nyolc között fordulok meg ezeken a vonalakon. Műszaktól függően megyek vagy jövök. A reggeli órákban még soha nem láttam. Ez az ember állandóan trágárságokat ordítozik és volt már rá példa, hogy letolt gatyával állt a villamos közepén. Ha ült mindig a nadrágjában matatott, úgy két hete úgy sétált fel-alá a kocsiban, hogy kinn volt a farka. Még az ellenőrök se mennek oda hozzá!

Egyszer egy ellenőr bepróbálkozott nála, mire ez az ember csak annyit mondott, hogy mindjárt elő veszek valamit, de az nem a jegy lesz. Egresnek, a nagy sétálónak nevezi magát és főleg fiatal fiúknak, lányoknak és gyerekeknek szeret beszólogatni. Én eddig megúsztam.

Néha felbukkannak erre közteresek, én egy hete jeleztem nekik a problémát, de mikor elmondtam, hogy engem még nem bántott. legyintettek. Annyit mondtak, hogy írjam meg a panaszkönyvbe, de a sértett utasok feladata lenne az esetet jelenteni.

Az utóbbi hetekben szinte kétnaponta látom ezt az embert és ha jól figyeltem meg, egy barátnője is van vele. Egy ötvenes, vállig érő szőke hajú nő, telt arccal, enyhén ráncos, magasságra kb. ugyanakkora. Pepitában ugyan azt csinálja, mint emberünk.

Kiemelt kép: Wikipedia/redoctober

Ajánlott videó

Olvasói sztorik