BKV-Figyelő

Épphogy ki nem siklatja a parlagfű a villamost – fotók

Király Dávid
Király Dávid

2017. 09. 07. 12:04

A napokban tetőzik a parlagfű pollenkoncentrációja, az 50-es villamos vonalán (is) ennek ellenére vidáman burjánzik az erősen allergén gyom.
Korábban a témában:

A címben szereplő mondat nyilván túlzás, de az tény, hogy a legtöbb helyen térdig, egyes szakaszokon pedig derékig ér a parlagfű és más gaz az 50-es villamos vonalán. Különösen rossz hír, hogy a parlagfű pollenkoncentrációja a napokban tetőzik, így a BKV jóvoltából nehéz napok várnak az allergiásokra az Üllői út külső szakaszán.

Noha a hírek szerint a parlagfűvel szennyezett területek monitorozása országszerte július eleje óta tart, augusztus végétől pedig helikopterről is keresik a parlagfűvel szennyezett területeket, úgy tűnik, a rogáni módszernél van egyszerűbb is: csak villamosozni kell a városban – a probléma ugyanis messze nem csak az 50-es villamos vonalát érinti.

Elgondolkodtató, hogy az önkormányzatok milyen jogon szabnak ki akár 5 milliós büntetéseket a birtokaikat nem parlagfűmentesítő földtulajdonosokra, ha például a Fővárosi Önkormányzat 100 százalékos tulajdonában álló BKV-t ennyire hidegen hagyja a súlyosan allergén növény burjánzása a villamosvonalak mentén.

Mondanám, hogy kár, hogy az adónk egy százalékát már nem ajánlhatjuk fel parlagfű-mentesítésre, de ha figyelembe vesszük, hogy évekkel ezelőtt az erre a célra összegyűlt 1,1 milliárd forintot a Vidékfejlesztési Minisztérium egyebek mellett terepkárókra, irodaszerekre és végkielégítésekre költötte, akkor tulajdonképpen tökmindegy.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.