Közélet

“Színvonaltalan, hanyag járat” – gondok a 3-as villamosnál

Késik, rossz helyen vár, sokat áll a megállóban a 3-as villamos, panaszolja olvasónk, Zoltán, akinek a BKK-nak írt levelét szerkesztett, rövidített formában közöljük.

Először is kezdjük ott, hogy az önök által 0-24-es telefonszámnak mondott +36 1 3 255 255-ös telefonszámot kb. este háromnegyed 11 után már nem tudtam elérni. Mi ennek az oka? A 3-as villamos az elmúlt időben igazán színvonaltalan, hanyag járattá silányult, melynek menetrendje nem az utazók hasznára változott, hanem valami egyébre.

Minden reggel a 3-as megérkezik az Örs vezér terére (Sugár oldala) kb. 4 óra 53 perc körül, és tovább közlekedik a másik Örs vezér tere megállóba (Árkád oldal), ahol viszont közel 4-5 percet várakozik, és csak azután közlekedik tovább!

Mi a baj ezzel? Hát, mindössze annyi, hogy a másik megállóba (zuglói oldal), ahonnan eljön, oda érkezik a sok ember (legalább hét busz és a HÉV is), és mivel átgyalogolni a másik oldalra (kőbányai oldal) 3-4 perc, több tucat ember nem éri el a szerelvényt naponta.

Mi a magyarázat, hogy a nem megfelelő oldalon áll a szerelvény sokat? Eleve miért áll ennyit? Nem lehet ráfogni arra, hogy mert pl. megvár valami járatot. Hogy miért nem? Hát, azért, mert a várakozásnak hála a következő villamos minden nap utoléri és egy perccel mögötte kullog. Ez így teljesen értelmetlen! Kérem ennek a közlekedési anomáliának a mielőbbi orvoslását!

Ami miatt billentyűzetet ragadtam, az az, hogy nem működött a 0-24-es számuk. Kafa… A 3-as villamosról szerettem volna kérdezni ismét csak. Ez most éppen az éjszaka közlekedőket érinti. A 2225-ös számú villamos ma 22 óra 04 perckor kellene, hogy induljon a végállomásról, de ilyenkor még csak a helyére sem áll be. Miért? Miért az indulási idő után áll be és miért 4 perc késéssel ér az első megállóba?

Hazugság, hogy bármi akadályozta! Egész héten eddig így történt, és mire az Örs vezér terére (zuglói oldalra) ér, a késés nemritkán 5 perc fölé megy. Ez azzal jár, hogy a megtervezett csatlakozás elmarad és – mint most – lekéstem a buszom. Ilyenkor 20 perc a következő. Miért kell ezt csinálni?

Kiemelt kép: Wikipedia/Lugosi Albert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik