Közélet

A mai nap a jófej buszvezetőké

Akik megvárják a babakocsis anyukákat és segítenek nekik felszállni.

A sok horrorsztori után sokan talán azt hiszik, hogy a busz- vagy trolivezetők kifejezetten vadásznak a babakocsis anyukákra, pedig ez egyáltalán nincs így. Krisztina és Zsolti levelei is bizonyítják, hogy vannak kedves, előzékeny és segítőkész járművezetők, és nyilván nem is kevesen.

Krisztina ezt írta:

Szeretném elismerésem és örömöm kifejezni, hogy ilyen jó sofőröket alkalmaznak az 58-as, 250-es, 250B és a 158-as buszok vonalain. A mai napon (május 29., hétfő) különösen kellemes élményem volt a Savoya parkból 10:12-kor induló 158-as busz sofőrjével, aki készségesen segített a babakocsi buszra való feljuttatásában. Kérem, juttassák el számára hálámat és elismerésemet!

Zsolti pedig ezt:

Babakocsival buszozni kész kaland! Az eset nemrég történt a 238-as buszon, Szigetszentmiklóson. Ezek a buszok – ugye – alacsony padlósak, nagyon könnyű babakocsival vagy kerekesszékkel is a felszállás.

Látom, hogy a busz beérkezik a megállóba, le- és felszállnak az utasok. A busz még várakozik, akkor látom, hogy egy babakocsis mami akkor jön. A kedves buszvezető K. Tamás (kicsit kutakodtam, így meg is találtam a közösségi oldalon a figyelmes buszvezetőt) megvárta, míg a mami szépen, biztonságosan odaér a megállóba.

Ilyen sincsen mindenhol, hogy várnak, míg a kismamák odaérnek. Szeretném itt én is megköszönni a kedves és figyelmes buszvezetőnek, hogy emberséges volt. Én külföldön dolgozom, így keveset vagyok Magyarországon, de ami nekem kint természetes, az itt még nemigen az. Nagyon odafigyelnek a tömegközlekedésben a kismamákra, babakocsisokra és gyerekesekre. Amint tapasztaltam, a 38-as, 238-as, 279-es buszokan nagyon udvarias és figyelmes a vezetők nagy része.

Köszönet a jófej buszvezetőknek!

Kiemelt kép: Wikipedia/Kemenymate

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik