BKV-Figyelő

Április 18-án jön a BKV-sztrájk!

Király Dávid
Király Dávid

2017. 03. 31. 11:57

A pénteki eredménytelen Kollektív Munkaügyi Vitát követően a BKSZSZ és a VTDSZSZ átadta a BKV Zrt. részére a hivatalos sztrájkbejelentést.

Nem született megállapodás a BKV Zrt. menedzsmentje és az érdekvédelmi szervezetek képviselői között a mai napon megtartott Kollektív Munkaügyi Vitán – közölte pénteken a BKV. Az érdekvita végén a VTDSZSZ és a BKSZSZ érdekvédelmi szervezetek képviselői kijelentették, hogy követeléseiket fenntartják, és átadták a hivatalos sztrájkbejelentésről szóló dokumentumot.

Ennek alapján 2017. április 18. (kedd) 0:00 órától április 20. (csütörtök) 24:00 óráig 3 napos, illetve április 24.(hétfő) 0:00 órától április 28. (péntek) 24:00 óráig tartó 5 napos sztrájkról tettek bejelentést. A szakszervezetek képviselői kijelentették, hogy a személyszállításról szóló törvény előírásait a sztrájk alatt maradéktalanul betartják.

Mint írják, a BKV Zrt. vezetése a sztrájkbejelentést tudomásul vette és felhívta az érdekvédelmi képviseletek vezetőit, hogy a még elégséges szolgáltatás biztosításáról szóló tárgyalásokat mihamarabb kezdjék meg, emellett a BKV vezetése kijelentette, hogy a sztrájkhelyzet alatti együttműködés fenntartásához szükséges munkáltatói intézkedéseket megteszi.

A közlemény szerint a BKV Zrt. vezetése ismételten hangsúlyozta, hogy a szükséges béremelés végrehajtása mellett továbbra is elkötelezett, és a továbbiakban is mindent megtesz, hogy a sztrájk elkerülhető legyen. A béremeléshez szükséges források megteremtése érdekében a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat a Kormányhoz fordult.

A BKV vezetése ismételten a szakszervezetek és a munkavállalók türelmét kérte és nyomatékosította, hogy a vállalat tisztában van a dolgozók helyzetével, és számol a munkaerő piaci helyzettel, illetve tendenciákkal és – bár a BKV Zrt. jelenleg még nem rendelkezik elegendő tartalékkal a munkavállalói követelések teljesítéséhez – mindent elkövet annak érdekében, hogy ezek a források rendelkezésére álljanak – zárul a közlekedési vállalat közleménye.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.