Közélet

Hetek óta hiába várnak egy buszt a Gyöngyösi utcánál

Persze az is lehet, hogy a 120-as busznak ez az indulása már nem is létezik, akkor viszont ki kellene venni a menetrendből. Évinek elfogyott a türelme.

Két hete a reggeleink úgy zajlanak, hogy majdnem elkésünk. A 120-as járat a gyöngyösi utcánál ki van írva 8:13-as indulásra. Na most a 8 óra 5 perc körüli is elég szabadosan kezeli a menetrendet, de a 13-as az három hete kimarad.

Ma reggel is sikerült 23-ra megérkeznie. Egyrészt baromira elkésünk. Másrészt nem, nem mindegy egy 2 éves gyerekkel, hogy meddig aludhat es mennyit kell várnunk a hidegben. Pláne, hogy így a 32-es buszra is várnunk kell, mivel nincs összehangolva a két busz, pláne a plusz késések, így sikerül újabb felesleges 10 percet várakozással tölteni.

Amíg a BVSC-be beérek, az úgy 20-25 perc volt eddig. Az elmúlt időben 50 perc, és nem, nem a reggeli dugó miatt. Azt persze külön jelezném, hogy megnéztem a menetrendet több helyen is, és a 8:13-as indulás mindenhol szerepel.

Gondolom, azt sem kell mondanom, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki emiatt szív. Minden megállónál úgy szállnak fel az emberek, hogy megjegyzéseket tesznek a laza 10 perces csúszásra. Nagy örömömre szolgálna, ha végre lépnének ez ügyben.

Frissítés:

Egy vasúti átjáróval és a Róbert Károly körút felújítása okozta dugókkal magyarázza a BKK a 120-as buszok állandósult késését. A központ a bejegyzésben leírtakra reagálva az alábbi tájékoztatást küldte:

A 120-as autóbuszok menetrendszerű közlekedését az elmúlt időszakban több tényező is befolyásolja:

– A menetrend szerinti közlekedést jelentősen befolyásolja, hogy az Angyalföld állomást keresztező vasúti átjárót zárva tartják. A vasútállomás átépítési munkálatai a vonatok menetrendszerű közlekedésére is kihatnak, így azok közlekedése kevésbé kiszámítható, másrészt a vasúti átjáróban a megszokottnál hosszabb zárási időkkel kell számolni. A Kámfor utcai átjáró amúgy is jelentős közúti forgalmat bonyolít le, a környező lakó- és ipari területeket feltáró útvonal az átjáró északi részétől induló Berlini utca, így a sorompó zárva tartása önmagában is torlódásokat okozhat.

– Mindezek mellett a Róbert Károly körút felújításával összefüggésben is közúti torlódások alakulnak ki a Pap Károly utcában, ennek következtében az arra közlekedő járatok, így a 120-as autóbusz is, késnek, jellemzően 7:30-tól kezdődően. Az itt kialakult késés szélsőséges esetben kihat a 120-as autóbuszok Újpest-Központ végállomási indulására is.

A rendelkezésre álló adatok alapján novemberben a Gyöngyösi utcától 8:05-kor, 8:13-kor, és 8:24-kor induló járatok 5-10 perc késéssel közlekedtek túlnyomó részt a vasúti átjáró hosszabb idejű zárva tartása miatt. Általános probléma, hogy csúcsidőszakban a nem elkülönített pályán közlekedő közösségi közlekedési járművek menetrendszerű közlekedését a közúti forgalom akadályozhatja. Ilyen esetekben az eltérő közlekedési rendről a késés mértékének függvényében azonnali tájékoztatást adunk a Futár rendszeren keresztül a megállóhelyi kijelzőkön, valamint a BKK Info felületén.

A menetrendszerű közlekedés helyreállítása, a késés megszüntetése nem tud azonnal megvalósulni, azonban a lehetőségek függvényében jelentős késés esetén több jármű forgalomba állításával is törekszünk – a negatív külső forgalmi hatások ellenére – a menetrendszerű közlekedést biztosítani.

Mivel a 120-as autóbusz közlekedését jelenleg számos külső tényező befolyásolja, és a menetrendszerű közlekedést célzó azonnali beavatkozási lehetőségek korlátozottak, ezért javasoljuk, hogy utazásai tervezésénél használja a BKK Futár applikációját, amely a járművekről és a várható megállóhelyre érkezésről valósidejű információkat biztosít.

A kellemetlenségért elnézést kérünk.

Kiemelt kép: Wikipedia/Kemenymate

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik