Közélet

Még csak öt éves, de már rohad – mi az?

Jó sok gazdája van a Kőbánya-Kispest végállomásnak, az ott eluralkodott káosznak, mocsoknak és igénytelenségnek azonban egy sem. Nem először írunk a Köki áldatlan állapotáról, de félő, hogy nem is utoljára. Ezúttal Katalinnak adtunk teret, hogy kidühöngje magát.

Már több fórumon, jeleztem, de semmi sem történik. Felháborítónak tartom, hogy a Köki a külső mozgólépcső már több mint 3 hónapja nem működik, sem felfelé, sem lefelé. Felfelé vivő nincs is csak ez az egy. Biztosan jól átgondolták, amikor megépítették. Egy ilyen nagy forgalmat lebonyolító állomáshoz, a megrendelő, és a tervező szerint is elegendő egy mozgó lépcső. A liftek is hol jók, hol nem, de inkább nem, ha elromlanak időtlen ideig nem működnek.

Több százezer ember közlekedik ezen az állomáson, nem számoltam, de biztos vagyok benne. Nemcsak a környező kerületek lakói, de a vonattal bejárok nagy többsége ezt a végállomást használja, a belváros eléréséhez – mivel a törvény szerint a cégek csak Budapest határáig fizetik a vonatra szóló bérletet-, így kénytelenek leszállni itt, még akkor is ha munkahelyük eléréséhez utazhatnának a Nyugati pályaudvarig is.

Ezen felül naponta érkeznek több turnusban a külföldiek a reptérről. Biztos „jó hírét” viszik a Magyarországi közlekedésnek, kár hogy a BKV vezetői nem látják, ahogy kínlódva rángatják a hatalmas bőröndöket a lépcsőn fel, vagy le az utasok vagy, ahogy a kismamák cipelik a lépcsőn a babakocsikat, veszélyeztetve magukat, és a gyermeküket.

Ezt az állomást nem oly régen – október 10-én lesz 5 éve -, hogy átadták és már romokban hever, nem működik semmi. A fedett részek folyamatosan beáznak, röhejes, ahogy kerülgetjük a kirakott műanyag vödröket. Kérdem én, miért nem csináltatják meg a kivitelezővel? Vagy már eltűnt?

Amikor szóvá tesszük a jelenlévő BKV-alkalmazottaknak a hiányosságokat, csak a vállukat rántják,
nem az ő dolguk; valóban nem, de azért jelezhetnék a vezetőség felé. Az információs irodában a panaszkönyvbe is már többen beírtak, de semmi eredmény.

Ami még érdekes, ha valaki szól egy ellenőrnek, hogy mikor fog már végre működni a mozgólépcső, a válasz sokszor ez: nem tudjuk, de használják az áruház mozgólépcsőit, azzal is el lehet jutni a metróig. Na, ez aztán végkép jó szöveg, egyrészt sokan nem ismerik az áruházat (például a külföldiek, de sok vidéki sem tudja, merre keresse az áruház mozgólépcsőit), másrészt talán a BKV fizeti az áruház mozgólépcsőinek üzemeltetését/javítását, hogy ily lelkesen ajánlgatják az alkalmazottai az áruház lépcsőinek használatát?

Röviden tömören ennyi, ki tudja hányadszor és hányadik fórumon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik