Közélet

Vendégposzt: túlkaphatott az ellenőr Szegeden

Rendőri intézkedésbe torkollt egy egyszerű ellenőrzés Szegeden. Noémi és családja gyűjtőjeggyel utazott volna, de a kilenc jegy érvényesítését az ellenőr megszakította és blicceléssel gyanúsította meg a családot. Noémi az alábbi levelet küldte a Szegedi Közlekedési Társaságnak és az ellenőrzést végző Dakört Kft-nek.

2016. június 24-én, 15:07-kor a Somogyi utcán szálltam fel családommal (9 fő, többek között 79 éves nagymamám, egy 8 éves ikerpár) a kettes villamosra egy doktori átadó ünnepséget követően. Mivel gyűjtőjegyet vásároltunk, a felszállás után a család egyik tagja elkezdte érvényesíteni a 10-es gyűjtőben lévő menetjegyeket, a többiek a nagy melegre való tekintettel helyet foglaltak.

Hármat már érvényesítettünk a gyűjtőtömbről, ekkor jelent meg az ellenőr (xxxx – az eredeti levélben szerepel az ellenőr azonosítószáma – a szerk.), aki félbeszakította azt, mondván, hogy nem kezdtük meg időben a jegyérvényesítést. Nem mutatott hajlandóságot meghallgatásunkra, támadó és vádló hangnemben lépett föl és szinte azonnal rendőri intézkedéssel fenyegetőzött.

Ekkor több idegen utas is védelmünkre kelt, illetve biztosított bennünket, hogy tanúsítani fogja a történteket. Ekkor lett rosszul 8 éves unokaöcsém (az ellenőr arrogáns fellépése miatt hánynia kellett). Édesapja, mivel az ellenőr neki háttal állt, jelezni volt kénytelen, hogy ebben a megállóban azonnal le kell szállniuk a gyerek rosszulléte miatt. Ezt követően az egész család leszállt, az ellenőrökkel együtt és az ellenőr azonnal rendőrt hívott. Többek között hivatalos személy elleni erőszakra tett panaszt.

A rendőrök kiérkezéséig azt hangoztatta, hogy évente mennyi bírságot szab ki, ami véleményünk szerint meglehetősen rossz fényt vet a Szegedi Közlekedési Társaságra, illetve hírnevére. Mi a helyszínen készségesen megvártuk a rendőri intézkedést, a hatósággal együttműködve minden kért információt rendelkezésre bocsátottunk és átadtuk a tanú nevét és elérhetőségét.

A helyzet tisztázása miatt szeretnénk kérni, hogy őrizzék meg a villamos kameráinak felvételeit, mivel úgy gondoljuk , hogy a kamera felvételei, továbbá a villamoson ülő független tanúk állítása igazolni tudja, hogy ellenünk bármilyen büntetés kiszabása jogtalan. Álláspontunk szerint az ellenőr akadályozta a jogszerű utazást a jegyérvényesítés félbeszakításával (melyet a tanú is igazolni tud).

Panaszt teszünk az ellenőr hatáskörében elkövetett túlkapása miatt, amivel a gyermekek és az idős ember egészségét veszélyeztette. Ezúton szeretnénk megköszönni a korrekt rendőri intézkedést és bízunk benne, hogy
Önök is megfelelő alapossággal kivizsgálják a fenti ügyet. Szerettük volna még a mai napon Ügyfélszolgálati Irodájukban személyesen panaszt tenni, de mivel zárva volt, ezért választottuk az írásos formát.

Kiemelt kép: Wikipedia/Mr. Furrier

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik