Közélet

Nincs mit tenni a körúti villamos ordibálójával?

Lökdösődik, káromkodik és jobbára a nőket gyalázza az a férfi, aki több mint egy éve keseríti meg a 4-6-os villamos utasainak életét. Fizikai erőszak mindeddig nem történt, de nem is kellene megvárni. Mit lehetne tenni? Anita levele következik.

Nem jellemző rám, hogy panaszleveleket írogatnék, de az ezen a héten történtek arra késztetnek, hogy hangot adjak a nemtetszésemnek. Mint sokan mások, reggeli munkába járáshoz a 4-es, 6-os villamost használom. A héten 5 napból háromszor keserítette meg az utazásomat az általam már csak “ordibálós emberként” emlegetett jelenség.

Szerintem sokan találkoztak már vele: 40 év körüli, ápolatlan férfi, aki már a megállókban is garázda magatartást tanúsít, amit a villamosra felszállva folytat: a villamos folyosóján lökdösődve megy végig, eközben pedig ordibál, káromkodik, többnyire a nőket szidja.

Én leggyakrabban a Király utcai megállónál látom felszállni a villamosra és ez követően hosszabb-rövidebb ideig “élvezhetjük” a társaságát. Volt, hogy egy megálló után leszállt, de olyan is, hogy egészen a Margit híd, Budai hídfőig utazott.

Rám kifejezetten ijesztően hat, ezért már többször gondolkoztam azon, hogy hogyan tudnám elkerülni a 4-es, 6-os villamoson történő utazást. Mivel egyrészt nem találtam megfelelő alternatívát, másrészt belegondoltam abba, hogy miért nekem kellene kitérnem, hiszen az utazásért én fizetek (bérlettel utazom), az “ordibálós” pedig valószínűleg nem.

Nem áltatom magam azzal, hogy van rá anyagi lehetőség, hogy minden villamosra közterület-felügyelőket biztosítsanak, mégis azt szeretném, ha az illetékesek tudomást szereznének erről a problémáról és intézkedéseket tennének az “ordibálós” és a hozzá hasonló, a tömegközlekedést megkeserítő elemek távoltartására.

Ti találkoztatok már az ordibálóssal? Észrevételek, ötletek jöhetnek kommentben!

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik