Közélet

Így ázik be a BKV-busz – videóval

A kelleténél talán jobban is felháborodott olvasónk, Tamás, akinek a nyakába csöpögött a víz a BKV buszán.

Az azonban mindenképpen rossz hír, ha már a BKV flottájában újnak ugyan nem, de viszonylag korszerűnek mondható Volvo busz is beázik – mint az a mellékelt videón látszik, nem is kicsit. 

Legutóbbi elektronikus levelemben jeleztem egy új Mercedes busz beázasát a 34-es vonalán. Az külön mínusz pont, hogy a bkk@bkk.hu hivatalos e-mail címről egy automata választ nem kapok. Finoman szólva magasról tesznek a (még) fizető utas véleményére. Ügyes panaszkezelés, igazi európai vállalathoz méltó.

No, itt álljunk meg egy percre! Olvasónk, Tamás a fenti esetet is jelezte a BKV-Figyelőnek is, én pedig továbbküldtem a panaszt a buszt üzemeltető VT-Arrivának. A BKK szolgáltatója napokon belül válaszolt; mint írták, a beázást a busz vezetője a műszak végén észrevette és még aznap este ki is javították a hibát.

A VT-Arriva az eset kapcsán azt kérte az utasoktól, hogy ha valaki műszaki problémát észlel, jelezze a járművezetőnek, a cég pedig másik buszt küld a meghibásodott jármű helyett. Ennyit tehát az előző esetről, most térjünk vissza Tamás leveléhez!

Azonban május 12-én ismét igénybe vettem “szolgáltatásuk” a 20:18-kor az Árpád hídtól induló Volvo alacsonypadlós, csuklós buszukkal, rendszáma: FKU-950 (ez a BKV busza – a szerk.)

Csakhogy, ez a busz is beázott! Nem kicsit, mint a k..vaélet, úgy. Segítek, ha a pontozott rész nem lenne egyértelmű: totálisan, mintha nem lett volna teteje, de az talán jobb lett volna. Végig, a busz tetején, a lámpák mellett. Nagyon jó érzés az, hogy mocskos, olajos víz csöpög rám, miközben utazok, és ezért még fizethetek is, nem keveset.

Felszólítom önöket, hogy vizsgálják ki, hogy miért ázik ennyire be az a jármű, milyen vegyi anyagokkal “fürdetik” az utasokat figyelmeztetés nélkül és mennyire károsak azok az anyagok! Továbbá javítsák meg és ellenőrizzék, hogy ne olajos víz csöpögjön már arra a szerencsétlen fizető utasra.

Mivel a kapaszkodók teljesen vizesek, így balesetveszélyes a jármű. Ez pedig a két fél (én mint fizető utas és a BKK vagy BKV – részemről mindegy – mint szolgáltató) között a jegy/bérletvásárlással létrejövő szerződés felrúgása, és annak semmibe vétele, miszerint biztonságos feltételek mellett történik az utas szállítása.

Továbbá választ várok arra, hogy milyen módon és kihez fordulhatok kártérítési igénnyel, hogy a ruháimból az olajos foltok eltávolítását fedezze.

A mellékelt videón jól láthatóak a csöpögő vízcseppek, a színes kis foltok pedig a plafonon mozgó további vízcseppek. A kapaszkodókon levő kis pöttyök is mind vízcseppek, kivéve ahol szabályszerűen folyt a víz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik