Közélet

Tuning: hogy tetszik a neonzöld HÉV?

Békásmegyeren fotózták le olvasóink, Tamás és Gergely a BKV felújított HÉV-szerelvényét. Ez az a prototípus, amely azt hivatott bemutatni, miként képzelte el a főváros néhány éve még a budapesti HÉV-közlekedés megújítását.

hev3

Képzelte. Azért a múltidő, mert a hírek szerint az állam viszi a komplett agglomerációs közlekedést, beleértve a HÉV vonalakat is.

hev5

Márpedig ha így lesz, nehezen képzelhető el, hogy az kormány tízmilliárdokat költsön a BKV-tól megörökölt, 30-40 éves szerelvényekre.

hev4

Ami a képeken látszik, az optikai tuning. A háromkocsis szerelvény ugyanis csak külcsínében újult meg, a hajtáshoz nem nyúltak.

hev1

A világoszöld fényezésen túl a korszerűbb belső elrendezés, az új ülések, a megszüntetett vagy üvegre cserélt térelválasztók különböztetik meg a felturbózott HÉV-et korábbi önmagától.

hev2

A felújított HÉV légkondicionált, wifis, sőt, még konnektorokat is szereltek belé. Az utastér megvilágításáról ledes lámpasorok gondoskodnak. Új utastájékoztató rendszerrel szerelték fel és – a vandálok elleni védelem érdekében – be is kamerázták a kocsikat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik