Közélet

A nővérkék nem láthatatlanok – tessék őket felvenni!

Legalább két hétre elegendő levél jött a napokban a megállókban hagyott utasoktól – tényleg érthetetlen, miért lett ez ekkora divat. Az alábbi levél “4 nővérke” aláírással érkezett; mindannyian a munkahelyükre siettek …volna. 

Szombaton reggel az 5-ös buszról a Városmajornál leszállva vártuk négyen a 6:32-es 155-ös buszt. Ilyen korai órákban ezen busz utazóközönségét nagyrészt a környező kórházak siető dolgozói teszik ki. Mi magunk is ilyen céllal vártunk a megállóban – elől, a tábláknál, bérlettel kézben, első ajtós járatról lévén szó.

Ám a busz elrobogott lassítás nélkül előttünk, hiába integettünk és kiabáltunk futva utána. Nem játszottunk kaméleonosat a környezetünkbe olvadva, nem kértük kölcsön a láthatatlanná tévő köpenyt Harry Pottertől ezen a hideg reggelen, kétséget kizáróan buszra vártunk a megfelelő helyen mind a négyen.

Harry ott sem volt!
Harry ott sem volt!

Nővérek vagyunk, időre mentünk, nem fért bele a csúszás, míg 20 percet vártunk a következő járatra. (Addig amúgy az összes többi járat sofőrje megállt nekünk, ők észlelték, hogy utazni szeretnénk.)

Várakozás közben felhívtuk a táblára kiírt számot panaszt tenni, de ezt írásban is megtesszük, ugyanis nemcsak velünk tolt ki a sofőr úr, hogy fagyoskodhattunk, hanem három osztály éjszakás nővérével, illetve öt osztály betegeivel, akik aznap késve kaptak reggelit.

Beérve mondták a Széll Kálmán téren felszállt kolléganők, hogy a buszon is sokan értetlenkedtek, miért lettünk otthagyva. Szeretnénk, ha rendesen utánajárnának a dolognak, de nem sok reményünk van rá. Köszönjük, ha szót kaphatunk a blogban.

Frissítés:

Több mint három éve szerkesztem a BKV-Figyelőt, de ennél szűkszavúbb reakciót ezalatt sem a BKK, sem a BKV nem küldött, mint most. A közlekedési vállalat a megállóban hagyott egészségügyi dolgozók esetére reagálva az alábbit írta: 

A munkáltató a járművezetőt szóbeli figyelmeztetésben részesítette, és felhívta figyelmét a körültekintőbb, előzékeny munkavégzésre. A félreértésből adódott kellemetlenségért elnézést kérünk.

Én mondjuk nem értem, mi ezen a félreértés. A nővérek azt hitték, a busz majd megáll, a sofőr meg azt, hogy elég ha lassít? 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik