Közélet

Átszállnál? Nem fogsz

Normális menetrendről, logikusan elhelyezett buszmegállókról álmodik István, aki a rákospalotai átszállásokról írt levelet. A helyzetet nyilván bonyolítja, hogy a 12-es villamost buszokkal pótolják. 

Többször jeleztem, hogy a 231-es buszról képtelenség átszállni Rákospalota, Kossuth utca megállóban, mert minden busz egy perccel megy el előtte. (A 196-os esetről írt levelem anno meg is jelent.) Persze a válasz mindig ugyanaz, majd legközelebb figyelnek rá. Itt is az új menetrend, most viszont már 2 perc az elmenő buszokról a lemaradás.

rakospalota
Forrás: BKK

Mindenkivel megesik, hogy egyszer véletlenül elalszik, sajnos ez velem is megtörtént, még szerencse, hogy mindig korábban indulok, és emiatt az egyetlen esélyem megmaradt: ha elérem a 231-est és az nem késik többet 30 másodpercnél, akkor nem kések el. (Még jó, hogy a 12-es pótló nem megy el 2 perccel korábban).

Erre az esély kb. 0,02 százalék ugyanis ez a busz mindig késik. Ebben az esetben 2 perccel korábban jött, de sokáig nem örülhettem, a következő megállónál ezt az időt megvárta. És aztán fel is hagytam minden reménnyel, kiengedte maga elé a 12-es pótlót. (Itt a felszállóhelye egyben van a 231-es megállójával, korábban nem tud beállni, mert a forgalmat is akadályozza, mögötte közvetlenül az 5-ös leszállóhelye van).

Beállt mindkét busz, én pedig megkértem a vezetőt, hogy engedjen átszállni, de ezt felelte: “Nem, mert az utolsó ajtó nincs a megállóban, ilyenért ugyanitt már megbüntettek.” A 12-es pedig korábban nem indulhat, azért meg őt büntetik meg, most akkor ott állunk zárt ajtókkal, amíg elindul? Igen, ott álltunk. Én pedig feladtam.

Aztán az égiek súghattak a 12-es pótló vezetőjének, mert miután elindult, a megállótól kb. 20 méterre kinyitotta az ajtókat, és minden átszállót megvárt! S mint később kiderült, a következő pótlóbusz csak 23 perc múlva jött a 15 helyett, ezért kétszer olyan hálás voltam neki. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik