Közélet

Több mint robotpilóta

Tekintsük-e csodának, ha egy buszvezető mintaszerűen végzi a munkáját? Szerintem ne; egyrészt mert a többségük rendesen dolgozik, másrészt azért, mert ez a normális. Ádám mégis fontosnak érezte, hogy megossza velünk pozitív tapasztalatait és természetesen ez is teljesen rendben van. 

2015. november 20., péntek 7:32 – Astoria megálló, 9-es busz – Kőbányai indulással Óbuda irányába. Sajnos még csak az első, de végre egy olyan sofőr, aki kihasználja a jármű adta funkciókat és el is kezdi felhívni a figyelmet a tömegközlekedési szabályokra/törvényekre, vagy azoknak betartására.

Rövid utazásom során amikor a megállóban dohányzókat látott, többször bemondatta a “megállóban tilos a dohányzás” szöveget, amikor egy hölgy kávéval (nyitott kávés pohár) felszállt, ismét felhívta a figyelmét az utazási feltételekre (nyilván jogosan, hisz ki szeretné ha forró kávé, étel vagy bármi kötne ki bárki ruháján).

Fotó: BKK
Fotó: BKK

Ezt követően egy másik személy kutyával (szájkosár nélkül) szállt fel, ismét figyelmeztetés hangzott el, a kutyás személy szájkosár híján leszállt. Utazásunk során többször elismételtette a “mindenki vigyázzon értékeire”, “csak ott állunk meg, ahol van fel- és leszálló” és a “jármű minden ajtaját tessék igénybe venni”, stb. szövegeket.

Pár utas felháborodott, nyilván a budapesti tömegközlekedésben utazók még nincsenek (és maguktól talán soha nem is lennének) hozzászokva a törvények/szabályok betartásához, pedig a BKK elég türelmi időszakot hagyott, bőven…

De jó hír, hogy sokan pozitívan, elégedetten mosolyogtak, hogy végre van egy buszsofőr aki nem csak vezet, de kihasználja a technikai adottságokat, ügyel a busz tisztaságára és az utasok biztonságára, kényelmére, hogy azt kapják, amiért fizetnek!

Talán van, akinek ez a megoldás drasztikus, provokatív, de eleget vártunk már a csodára, hogy a tömegközlekedés problémái maguktól megoldódjanak, itt az ideje elkezdeni cselekedni! A buszsofőrnek én személy szerint fizetésemelést adnék, mivel jóval a megszokott munkakörön felül teljesített, ha ezt olvasná és magára ismerne, fogadja gratulációm és elismerésem! Több ilyen sofőrt Budapest tömegközlekedésébe!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik