Közélet

Nagyot mentett a 79-es troli vezetője

Hiába a jelzőlámpa és a teljesen egyértelmű közlekedési rend, a Richárd levelében említett kereszteződésben rendszeresek a kisebb-nagyobb balesetek. Láttam már ilyet én is és az ottani benzinkút alkalmazottai is gyakran mesélik. Egy ügyes trolivezető csütörtökön elhárított egy vészhelyzetet. 

Látom, hogy mostanában nagyon rájár a rúd a BKK-s buszsofőrökre, úgyhogy szeretnék megosztani egy pozitív példát is. Egy csütörtöki (2015. november 12.) esetről szeretnék beszámolni.

A 15:36-kor a Kárpát utcai megállójából induló 606-os számú Trollinóval utaztunk. A Vágány utca/Dózsa György út kereszteződésnél, a benzinkútnál szabálytalanul elénk kanyarodott egy gépjármű. Az ütközés elkerülését csakis a 79-es troli vezetőjének köszönhetjük: kiváló reflexeinek köszönhetően sikerült elkerülni a balesetet, hirtelen el tudta még rántani a kormányt; utastársaim szerint 3 cm lehetett a troli és az autó között.

Fotó: Wikipedia/Ralf Roletschek
Fotó: Wikipedia/Ralf Roletschek

Ezért sokan hálásak lehetünk neki, hiszen nemcsak hogy a balesetet és az azzal járó személyi sérüléseket, illetve anyagi károkat hárította el, de ezáltal mindenki elérte a vonatát, valamint nem lett végeláthatatlan dugó a Dózsa György úton. Egy kollégája is velünk utazott, ő is többször megdicsérte a troli sofőrjét.

Valószínűleg nap mint nap történik ilyen a sofőrök munkája során, de ezt nem nagyon szokták kihangsúlyozni, pedig valóban sok múlik a sofőr ügyességén, reflexein, gyakorlottságán. Ezért ez úton szeretném kifejezni hálámat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik