Közélet

Sérült a sín, rezeg a ház

Aki villamosvonal mentén vagy metró fölött lakik, hozzászokhatott bizonyos szintű folyamatos rezgéshez, de ha a pálya vagy a jármű kerekei deformálódtak, akkor egy menetrend szerinti járat felér egy kisebb földrengéssel. 

A Népszínház utcában ez a sín mozgatja a házakat. Az alábbi problémát olvasónk, Erik a BKK-nak is jelezte (vagy legalábbis megkérdezte tőlem, hová írhat levelet).

nepszinhaz

A Népszínház utca 36. előtt, a II. János Pál pápa téri villamosmegálló előtt így néz ki a sín és amikor elmegy egy villamos a ház előtt a Blaha felé, akkor átrendezi a lakást a rezgés, amit ez gerjeszt. 

Frissítés:

A BKV jelezte, hogy a rezgést nem a képen látható hiba okozza, de igyekeznek mielőbb tenni a remegés ellen. Íme a cég levele:

A Népszínház utcánál tapasztalható rezgést nem a képen látható hiba okozza, hiszen a sínvályú törött széle nem érintkezik a járművek kerekeivel. A rezgés oka az, hogy az érintett szakaszon a sínszálak hullámosan kopnak. A BKV Zrt. a sínkopások kezelésére az elmúlt hónapokban üzembe állított egy síncsiszoló gépet, amellyel a rezgés jelentős mértékben csökkenthető.

A gépet jelenleg egyéb, vágányzárakhoz tartozó csiszolási munkákban is alkalmazzuk. A zavaró rezgés mielőbbi megszüntetése érdekében megvizsgáljuk, hogy a közeljövőben mikor tudjuk az érintett szakaszon – továbbá a Népszínház utca további indokolt szakaszain – elvégezni a csiszolási műveletet. A munka elvégzésére az éjszakai üzemszüneti időszakban lesz lehetőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik