Közélet

Nem kell félni a menekülteket szállító BKV-buszoktól

Köszi, hogy a fullos buszokat küldtétek migránsoknak!!! Eddig sem utaztam BKV-val de ezek után főleg nem fogok!!! Ki fogja felnyalni?

– kérdezte Zsanett a BKV-Figyelő Facebook oldalán.

Péntekről szombatra virradó éjjel a Fővárosi Önkormányzat 67 BKV-s buszt irányított át a Keleti pályaudvarhoz a Budapestre érkezett menekültek Hegyeshalomba szállítására. Ezzel kapcsolatban több olvasónk is jelezte fenntartásait. Gábor például ezt írta: 

Valószínűleg a buszok nem lesznek megfelelően fertőtlenítve, ma/holnap már bárki ráülhet közvetlenül a menekültek után.

Buszok sorakoznak fel a Thököly útnál szombaton hajnalban a FUTÁR-on
Buszok sorakoznak fel a Thököly úton a Keletinél szombaton hajnalban a FUTÁR-on (Bálint mentette le)

Nos, Zsanett választ kapott a kérdésére a BKV-tól: az általa egyébként nem használt buszokat a közlekedési társaság vállalkozója takarítja ki. Ez egyben válasz Gábor felvetésére is. Íme, a BKV közleménye az ügyben: 

2015. szeptember 4-éről 5-ére, péntekről szombatra virradó éjjel az Operatív Törzs döntése értelmében a Fővárosi Önkormányzat összesen 67 darab BKV-s autóbuszt vont be a Keleti pályaudvar és Hegyeshalom közötti különjáratra. Ezúton is köszönjük kollégáinknak lojalitásukat, a gyors intézkedést és a hatékony részvételt.

A járművek bevonása nem okozott fennakadást a budapesti közlekedésben, és a szombati menetrendben előírt járműpark az első járat indulásával rendben megindult; az átcsoportosított autóbuszokat a tartalékból pótoltuk.

A menekültek elszállítására használt autóbuszokat a BKV Zrt. – csakúgy, ahogy máskor – most sem engedi forgalomba állni alapos takarítás és fertőtlenítés nélkül. A takarítást illetve fertőtlenítést, mely során egyaránt alkalmaznak száraz és nedves technológiákat is, egy külsős szakemberekből álló konzorcium végzi. Utasainknak továbbra is a tőlünk megszokott szolgáltatást nyújtjuk.

Frissítés:

Tarlós István főpolgármester, Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója és Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója hétfőn az alábbi levelet írta a menekültek autóbuszos szállításában részt vevő dolgozóknak. 

menekult_level

Ajánlott videó

Olvasói sztorik