Közélet

Van még meló a felújított villamosvonalakkal

Hozzáér az aszfalthoz az új CAF villamosok alja a közelmúltban felújított 3-as villamos egyes szakaszain – számolt be az RTL Klub Híradója. A probléma olyan helyeken jelentkezik, ahol a villamos vágányait közút keresztezi, például a Nagy Lajos király útja és az Egressy út kereszteződésében.

Mélyen ülő villamos
Mélyen ülő villamos

A vonalon eddig közlekedő hannoveri villamosoknak nem okoztak gondot az úthibák, a BKV szerint még a Combinóknak sem, az új CAF villamosok azonban jóval alacsonyabb építésűek. Emiatt több kereszteződést át kell építeni; a Nagykőrösi úti felüljáró alatt például már rendbe is tették az útpályát. 

“Köztudott, hogy a Ferrari egy kiváló autó, Budapesten mégis megfelelő óvatossággal kell vezetni a kátyúk miatt” – hasonlította össze a CAF villamosokat az olasz sportkocsival a BKV az RTL Klubnak. 

Az Index csütörtökön arról írt, hogy az 1-es villamos új szakaszán görbülnek a sínek, emiatt lassújelek tarkítják a szakaszt. A lap olvasója arról számolt be, hogy a Rákóczi híd budai hídfőjénél lévő Budafoki út/Dombóvári út megállója előtt deformálódtak el a sínek, így a villamos ezen a szakaszon csak alacsonyabb sebességgel haladhat. 

A hiba kijavítását csütörtökön éjjel kezdik meg, garanciálisan – közölte a BKK az Indexszel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik