Közélet

“Besúgó Kerékkötők Klubja” – így szidja a BKK-t egy BKV-s buszvezető

Visszhangra talált a belső ellenőrzésről szóló pénteki bejegyzésünk. A volánbuszos buszvezető panaszaira a BKK azonnal reagált, a hosszú hétvégén pedig egy névtelenséget kérő BKV-s buszvezetőtől kaptunk újabb levelet, amelyben kollégája szavait árnyalja. Annyi biztos, nem kedvence a BKK.  

Be kell vallanom, hogy én nem szeretem ezt az oldalt, de azért írok mert a volános kolléga talán nem jól világított rá bizonyos dolgokra, noha egyébként igaza van! Bemutatkozni nem szeretnék, mert mostanában a szólásszabadság igen szűk korlátok közé lett szorítva és több kollégát is meghurcoltak az internetes véleménye miatt.

Kezdeném a BKK-val, aki azzal kezdte az uralkodását, hogy elrontotta a menetrendeket, beleszorított minket a jegyeladásba és az ellenőrzésbe, de azzal senki nem számolt, hogy ez mivel jár. Amióta mindezt bevezették, mindamellett, hogy állandóan hallgatjuk az édesanyánk felemlegetését, még volt olyan eset is többször, hogy leköpték az embert. Ugye, ti helyeslitek ezt sokszor ezen az oldalon, de mi nem igazán tudunk osztozni ebben az örömötökben. (Nem, mi sem a fizikai, sem a verbális agressziót nem helyeseljük, soha nem is helyeseltük és ezután sem fogjuk! – a szerk.)

Fotó: BKK/Facebook
Fotó: BKK/Facebook

Budapest népe helyesli az elsőajtózást, el is várja tőlünk, meg is szavazta a nyakunkba azokat az embereket akik ezt a dolgot ránk kényszerítik, csak éppen betartani nem akarja, és azt hiszem, hogy nyugodtan kijelenthetem, hogy Magyarország legtisztességtelenebb városa Budapest, ahol az emberek kb. 80 százaléka csaló és mindig trükközik valami szinten.

Sokan azt hiszik, hogy mi ezt nem vesszük észre és azt hiszik, hogy süketek is vagyunk, amikor a hátunk mögött gúnyolnak és kiröhögnek, pedig csak sokszor kerüljük a konfliktust, amit a kedves BKK-tok a nyakunkba szakasztott. A konfliktus állandó, és a kimerült autóbuszvezetők, akiknek több szabadnapját is elvették, mindemellett 10-11 vagy ennél is több órát dolgozik, miközben a dugóban állva a pihenőjét sem kapja meg, szóval ezek a járművezetők természetesen idegesek és adott esetben néha el is pattan a húr, miután egy pár ilyen trükköző csaló az édesanyját meg az egyéb felmenőit felemlegette, főleg ha még esetleg le is köpték vagy – ne adj isten – meg is támadták.

Védelmet senkitől sem kapunk, az utasok is behúzzák a fülüket és farkukat, de a segítségünkre nem siet senki, csak annyit mondanak, hogy oldd meg! A BKK mindemellett a tarthatatlan menetrendeket ránk erőlteti, folyamatosan fenyeget a másra nem használható ócska futáron keresztül, hogy miért vagyunk lemaradva, stb. Amire nagyon büszkék, az alacsonypadlós Mercedes Citarók folyamatos ajtóproblémákkal küszködnek még a kigyulladásuk előtt, percekig állunk a megállóban, mert nem nyílnak vagy nem csukódnak az ajtók. De várható, hogy ilyenkor mindjárt hívnak, hogy magyarázd meg, miért vagy lemaradva.

Mindemellett utasítgatnak, hogy olyan helyekre menj el, ahol még soha nem jártál és nem is ismered. Ha azt mondod, hogy nem akarsz menni, mert eltévedsz, akkor annyi a válasz, hogy utasít, hiába mondod, hogy ha utasít, akkor sem tudod, mert arra az a válaszuk, hogy feljelentenek. Természetesen valahol félúton a járatodon szólnak rád a tömött busznál, hogy pakolj le és menj máshová, hogy ha lehet, még az utasok is meglincseljenek. Aztán ha elmész helyismeret nélkül és beszorulsz valahová, vagy elrontasz valamit a kapkodásban, akkor megjelenik 10 újságíró meg fényképész, akik rajtad röhögnek és bolondot csinálnak belőled az interneten.

Mindemellett balesetveszélyt is okoz a BKK, mert szlalomozásra is utasít, be a villamos sínekre, ki a villamos sínekről, többször egy pár méteren belül 2-3 sávot is (kell váltani) egyszerre, olyan helyeken ahol ezerrel jönnek az autók és kiengedni sem akarnak. A tömött villamosmegállóba berakja a buszmegállót, ahol lehetetlen az elsőajtózást betartani, de aztán egy kamerával áll, hogy lefilmezze, ha valaki a hátsó ajtón felugrik, hogy feljelenthessen.

Én nem volános vagyok, hanem BKV-s, de a sebességhatár betartása sem egyszerű, ha minden buszon rossz a kilométeróra. A pörgés állandó és a végállomáson wc-re sem lehet kiszállni. Volt olyan, hogy nagyon fáradt voltam és folyamatosan csipkedtem magam, hogy ébren tudjak maradni, mert beugróztam és több mint 10 órás számot jártam egész héten, egyszerűen nem volt időm aludni.

A végállomáson meg kiszállni sem tudtam, pedig a KRESZ azt mondja, hogy frissítsd fel magad, csinálj egy pár tornamozdulatot, stb, hogy felébredj. Na, ez az, amit nem tudsz megtenni, mert még be sem értél, de már el kellett volna menned és üvöltöznek már a Futárban, hogy miért vagy lemaradva. Mindent egybevéve a BKK beleszorít abba, hogy ne tudd betartani a betarthatatlan szabályokat, aztán megbüntet – ez az igazság!

BKK = Balesetveszély és Konfliktus Központ vagy Besúgó Kerékkötők Klubja. Ami mindemellett tény, hogy nekik sokkal több a fizetésük, mint a miénk, és a végállomáson aludni, kávézni és elvégezni a dolgukat is van idejük két feljelentés között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik