Közélet

Vasárnapi zárvatartás – mi legyen a buszokkal?

A vasárnapi zárvatartás bevezetésével a BKK is átvariálta a menetrendjét: a bevásárlóközpontokat kiszolgáló buszjáratainak többségét vasárnaponként nem indítja el. A leállított buszok között azonban vannak olyan járatok, amelyek nemcsak a bevásárlóközpontok megközelítése miatt fontosak. Olvasónk, Nándor egy ilyen buszról fejtette ki a véleményét. 

Társadalmi egyeztetést kért a BKK a vasárnapi zárvatartás miatti változásokról. Nagyjából mindenki egyetértett azzal, hogy a zárva tartó áruházakhoz fölösleges kimennie a buszoknak. Egy kivétel volt csak, a 64-es és a 218-as solymári végpontja. Itt is van ugyan egy áruház, de ezen túlmenően csak itt valósult meg pár éve egy összekapcsolása az észak budai és a solymár környéki vonalaknak.

Fotó: BKK
Fotó: BKK

Jeleztük az egyeztetés folyamán, hogy az áruház nem érdekel túlzottan, de a II. és III. kerületek összeköttetése igen. A válasz ennyi volt: “méltányolható kerülővel meg lehet oldani az eljutást”. Eddig 20-30 perc alatt lehetett eljutni A pontból B pontba, egy átszállással. Most ugyanez legalább egy óra, két átszállással. Méltányoljuk…

Ugyanilyen süket fülekre találtunk korábban, mikor az éjszakai járattal kapcsolatban megjegyeztük, hogy praktikus lenne egy, az Óbudai Garázs és Hűvösvölgy közötti éjszakai járat is. Merthogy úgyis ezen a vonalon zajlik a garázsmenetes forgalom, mert nem kell megállókat kiépíteni, és mert az adott szakaszon is élnek emberek. Szerintük nem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik