Közélet

Negyedórás utak egy óra alatt

Pénteki posztunkra hajaz Ildikó levele, aki ugyancsak összehangolatlan járatokra panaszkodik, illetve arra, hogy az egymáshoz közeli vagy azonos megállókban álló trolik vezetői nincsenek tekintettel az átszállókra. A vezetők eljárása annyiban védhető, hogy nekik tartaniuk kell a menetrendet, a megoldás tehát a járatok jobb összehangolásában lehet.

Szeretném megkérdezni hogyan lehetne elérni, hogy a buszok, trolibuszok és egyéb járművek vezetői csak annyira legyenek tekintettel a pórnépre, hogy ha a megállóban állnak éppen és beérkezik mögéjük egy busz, várjanak 30 másodpercet, mert rengetegen vagyunk, akik időre megyünk dolgozni. Tegyék meg azt a szívességet hogy megvárják míg átszállunk egyikről a másikra ott helyben!

77_wiki_vinceb_1.JPGFotó: Wikipedia/VinceB

Vasárnap, amikor minden járat 20 percenként jár, 5:55- kor indultam, mert háromnegyed 7-re kell beérnem a munkahelyemre. A 77-es, a 75-ös és a 72-es trolijárat visz a munkahelyemig. A 75-össel mentem egy megállót, 3 perc volt indulásig, gondosan megterveztem útvonaltervezővel.

Persze pirost kaptunk. Mire a 72-es megállójába értünk, még bent állt a troli és végig imádkoztam, hogy megvárjon. Csak fel kellett volna szállni 6:22-kor, de nem! Kedvesen bezárta az ajtót és elment. A következő 6:41 kor érkezik.

Ezért a 9500 forintos bérletem mellé taxival kellett jönnöm, ami 2300 forintért hozott 5 kilométert. Zuglóban, az Egressy úton lakom. Másfél óra alatt értem haza tegnap este is és egyfolytában az elmúlt napokban. 

15 perces utakat több mint egy óra alatt lehet megtenni, mert nincs annyi emberség a sofőrökben, hogy felvegyék a népet ugyanabban a megállóban, ami nem lenne több, mint 30 másodperc. Kérem szépen, nem egyedül kérem, nem lehetne valahogy legalább ezeket a 30 másodperces különbséggel érkezőket összehangolni? 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik