Közélet

“Ne az úton menj, b…!”

Hanem hol? Olvasónk, Máté szabályosan közlekedett kerékpárjával, amikor őt és biciklis társát leszorította egy BKV-busz.

Múlt hétfőn 17:39-kor a Hegedűs Gyula utcában közlekedő buszjáraton a BPO-778-as rendszámú busz sofőrje kedveskedett nekem és egy másik biciklista társamnak egy elsőrangú performansszal.

ikarus_415_1.jpg

Illusztráció: BKV

Ott kezdődött amikor elindult a busz az előző megállóból és mi egy cirka 100 méteres előnnyel rendesen odalépve igyekeztünk – hogy ne kelljen szegények várnia – sietni, így megelőzve bármilyen konfliktust.

Persze neki le kellett szorítania engem egy busszal, dudálva, mindössze azért, hogy nagy igyekezetünkben csak egy “ne az úton menj, buzi!” köszönéssel honorálja igyekezetünket. Csak a saját lélekjelenlétünkön múlt, hogy nem volt baleset, a sofőr kicsit sem figyelt a saját büszkeségén és felsőbbrendűségén kívül semmire.

Amennyiben lehet, megköszönném, ha ez eljutna a BKV-hoz, mert a sofőr amellett, hogy feltartja a forgalmat és életeket veszélyeztet, fontosabbnak tartja a saját kielégülését a kötelessége ellátásánál. 

Frissítés:

A fent leírtakra reagálva a BKV Zrt. az alábbi levelet küldte: 

Reagálva az április 14-én megjelent “Ne az úton menj” kezdetű bejegyzésére, az alábbiakról tájékoztatjuk:

A bejegyzésben említett napon az említett jármű a 22-es vonalon közlekedett, így az eset április 8-án, kedden történt a 15-ös vonalon. A járművezető a munkalapján dokumentálta is a történteket, valamint a cikk megjelenése után azonnal jelentkezett munkáltatójánál.

Tekintettel arra, hogy az általa és a bejelentő által elmondottak több ponton is ellentétesek egymással, így nyitottak vagyunk egy szembesítésre, ahol a két állítás közti ellentmondások hivatalosan rendeződhetnek. Csak ezt követően van lehetőségünk arra, hogy megalapozott munkáltatói döntés születhessen az üggyel kapcsolatban. Járművezetőnk munkájára panasz az elmúlt években nem érkezett, területi vezetője szerint nyugodt, megbízható munkavállaló.

A közlekedési szabályok betartása természetesen minden közlekedő kötelessége, illetve valamennyi járművezetőnktől megköveteljük a kulturált, utasbarát fellépést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik