Közélet

Lefejelte a biztonsági őr, eltört az orra

Egy dulakodást próbált megakadályozni olvasónk, V. B., akit a kisföldalattin szolgálatot teljesítő biztonsági őr úgy lefejelt, hogy eltört az orra. A BKV-nak írt panaszlevelét olvasónk a BKV-Figyelőnek is eljuttatta.

2013. 12. 19-én az 1-es Metró Forgalmi szolgálat, Oktogon panaszkönyvének 153136 számú sorszáma alatt az alábbi bejegyzést tettem:

“Oktogon megállóhelynél bérletvásárlás után lökdösődésre lettem figyelmes egy úr és a biztonsági őrök között. Megkérdeztem mi történik, erre kiabálni kezdett K. GY. (az eredeti levélben a teljes név szerepel – a szerk.) SZ0874123 jelszámú biztonsági őr, fenyegetőleg felém jött, agresszívan felém hajolt erőt mutatva, majd lefejelt. Orromból azonnal elkezdett folyni a vér. Ezek után a biztonsági őrök egymás között arról beszéltek előttem, hogyan biztosítsanak alibit a társuknak.”

Budapest_Foeldalatti_Oktogon_Sign.jpgFotó: Wikipedia/Jcornelius

Kihívtam mentőket és a rendőrséget. Mindkét szolgálatnak köszönöm színvonalas munkájukat! A mentő a Baleseti Intézetbe szállított, ahol elláttak, majd az ügyeletes kórház orr- fül gégészeti osztályára kerültem. Orrom eltört, nyolc napon túlgyógyuló sérülést szenvedtem, a BKV hivatalos személye által elkövetett súlyos testi sértés következtében, aki ezt a büntetőjogi tényállását produkálta. Tudtommal a rendőrség az elkövetőt elvezette.

Felszólítom a BKV illetékeseit, hogy:

– tegyenek azonnali lépést az elkövető munkajogi felelősségre vonására, és erről tájékoztassanak;

– személyiségi jogaimat a vonatkozó törvény szigorú betartásával védjék!;

– bejelentem mindenidejű kárigényemet a munkáltatóval szemben.

Kérem a médiumok munkatársait, hogy tegyenek meg a nyilvánosság érdekében mindent, hogy hasonló eset – amikor inzultált személyek védelmére bárki fellép – ne fordulhasson elő! Kérdezem, milyen képzést kapnak azok a személyek, akik a tömegközlekedés “biztonságát” az utasok körében felügyelik? 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik