Közélet

Ég a busz, de a csatlakozásig még elmegyünk

A Campona felé tartott a 150-es busz kedden reggel, amikor az utasok észrevették, hogy a jármű füstöl – írta az ittlakunk.hu olvasója, Dániel. Mint kiderült, a hibát a buszvezető is érzékelte, de a csatlakozásig még elment. Nem vagyok biztos benne, hogy jól tette, de szerencsére nem sérült meg senki. (A levelet szerkesztve közöljük.)

A mai nap folyamán (május 14.) 8 óra 35 perckor a Campona felé tartó 150-es busz, amin jómagam is utaztam, kigyulladt. Amikor jeleztük a sofőrnek, hogy valami nagyon füstöl hátul, azt a választ kaptuk: “már a hegy teteje óta jelzi a rendszer (ami valóban sípolt, mi is hallhattuk), de gondoltam, lehozom önöket a csatalkotásponthoz”.

Ekkor kiszállt a fülkéből, és hátrasétálva megnézte a motorteret. Mikor hosszas nézelődés után felnyitotta, ekkor tekinthette meg a lángokat. Előreszaladt a poroltóért, és visszaérve eloltotta a tüzet.

Mindenféleképpen dicséretes a sofőr nagylelkűsége, hogy a csatlakozási ponthoz elvitte az utasokat, de elgondolkodtató, hogy a BKK egyik alkalmazottja (pontosítás: a buszvezető a VT-Transman alkalmazottja – a szerk.) milyen jogon kockáztatja mások testi épségét, életét.

fustbusz_ittlakunk.jpg

Fotó: Németh Dániel/ittlakunk.hu

A bejegyzéshez a BKV-figyelő Facebook oldalán tudtok hozzászólni: http://www.facebook.com/bkvfigyelo

Ajánlott videó

Olvasói sztorik