Közélet

Balesetveszélyes a peron a Corvin negyed metróállomáson

A fent látható képeket olvasónk,  Shaun készítette és töltötte fel blogjára. A felvételeken jól látható, hogy a peron kövei mindenhol, minden irányban repedezettek, és a biztonsági sáv előtt már meg is süllyedtek. Az utas a képhez a következő kommentárt fűzte:

Két hete, amikor még sánta voltam, szállok le a metróról a Ferenc körúton, és látom, hogy az előttem lévő hölgy majdnem hasra esik valamiben. Valamiért nem néztem le a lábamhoz, hogy megnézzem, mi volt a botlás oka, gondoltam, a probléma az ő készülékében van. Aztán én is majdnem elestem. Legnagyobb meglepetésemre pont az első kocsi (ha jól emlékszem) harmadik ajtajának vonalában egy hengeres púp van a peron kövezetében. Nem tudtam eldönteni, hogy az a rész emelkedett ki, vagy a környezete süllyedt meg, lényeg, hogy egy ekkora púp pont egy ajtóban komoly gondokat okozhat. Egy idősebb ember megbotlik, elesik benne, a leszálló tömeg pedig – ne adja Isten – áttapos rajta. De ha nem is, nem egészséges a biztonsági sáv közelében feküdni. Az első reakcióm az volt, hogy ‘ez meg hogy került ide, tegnap még nem volt itt’, bár később beláttam, hogy az első kocsiba szinte soha nem szállok. És szintén ellent mond e kezdeti feltevésemnek, hogy a márvány repedései már elkoszolódottak. Ez csak súlyosbítja a BKV mulasztását: ki tudja, mióta okoz veszélyt ez a felületi hiba a peronon, nem kis balesetveszélyt okozva.

Valószínű, hogy csak a szerencsének köszönhető, hogy eddig senki sem esett a vonat elé, hiszen a helyszínen járva magam is megállapítottam, hogy a süllyedés miatt kialakult mélyedésbe bármelyik utas cipőjének az orra beleakadhat, és bárki eleshet benne.

A problémáról tájékoztatjuk a Nemzeti Közlekedési Hatóságot illetve a Budapesti Közlekedési Központot. Bízunk benne, hogy a balesetveszélyt minél előbb elhárítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik