Közélet

Nem tudtak jegyet venni a turisták, megbüntették őket az ellenőrök

Tegnap este a BKV-figyelő Facebook falán megjegyzetem, hogy egy olyan helyen, mint Kőbánya-Kispest, felháborító, hogy nincs nyitva egyetlen jegypénztár sem. Égy ilyen jelentőségű és forgalmas helyen, mint a KÖKI busz- és metróállomás joggal várható el, hogy a teljes üzemidő alatt nyitva legyen egy pénztár. Zárás után egyébként a biztonsági őrök árulnak jegyet, de csak vonaljegyet tartanak, semmi mást.

Az egészben az a legszomorúbb, hogy a BKV láthatóan rászállt azokra a turistákra, akik a rossz tájékoztatás és a jegyvásárlás nehézségei miatt nem rendelkeznek érvényes jeggyel, bérlettel. Olvasónk, Bálint is egy ilyen történetet osztott meg velünk:

Kedves BKV-figyelő!

Még soha semmilyen panasszal nem éltem, de most eldöntöttem, nem hallgatok. Kezdem a történet elején: 2011. október  8-án Ferihegyre a reptérre mentünk a barátommal 200E busszal. Kőbánya Kispest új megállójában kb. 8 kor meg is érkezett a busz. Innentől kezdődött az, ami miatt már-már szégyelltem hogy Magyar állampolgár vagyok.

A busz nem alacsonypadlós, megszokott busz volt, hanem egy fűtetlen, koszos régi Ikarus. Több turista is várakozott a buszra, felszállva jegyet akartak venni, de a sofőr ezt elutasította mivel nem rendelkezett jeggyel és mondta menjenek tovább, üljenek le. Ahogy kifordult a busz a Kökitől azonnal 3 BKV ellenőr akciózni kezdett. Elővették a karszalagjukat, és módszeresen elkezdtek ellenőrizni. Botrányos volt, ugyanis egy spanyol házaspárt akartak megbüntetni, az ellenőr nem értett az egészből egy szót sem.

Angolul vitatkoztak, közben meg mindenkit végigbüntettek, aki nem tudott venni jegyet. A pláne még az, hogy a busz ajtaja nem nyílott ki középen, ugyanis beragadt, és a sofőrnek kellett valami szerszámmal kinyitni.

Felháborítónak tartom azt, hogy Magyarországon megtörténhet, hogy nem is megfelelő buszt adnak ki a reptérre menet, és nincs jegyértékesítés egy reptér felé tartó buszon. Jó játék, hogy mondja a sofőr szálljanak fel, nincsenek ellenőrök, később pedig ellepik a buszt, és módszeresen lecsapnak a turistákra akik épp elhagyni készülnek az országot. Biztos hogy nagyon jó szájízzel térnek haza.
 
Bálint

Ajánlott videó

Olvasói sztorik