Közélet

Szerencsére senkit sem talált fejen a lezuhanó lámpabúra


Az utasok szerencséjére nem a délutáni csúcsban, hanem éjszaka, zárás előtt esett le a Deák téri állomás egyik lámpájának búrája. Mint azt olvasónk leveléből megtudtuk, a műanyag nagy robajjal esett a földre, és szerencsére nem állt alatta éppen senki. A levél hajtás után olvasható.

Kedves BKV-figyelő!

Ma este (11/07/02) 22.35-kor mentem le a Deák téren a metróba, amikor a felső kismozgólépcsőn lefele haladva hatalmas csattanást hallottam. Ahogy leértem, akkor láttam, hogy a 3-as vonalra vezető mozgólépcsők és az 1-es vonalra vezető alagút között található átjáróban a falhoz közel egy lámpa fedele hever a földön a mellékelt képeken látható módon. (Elnézést a gyenge minőségért, a mobilommal készítettem a fotókat.) Alighanem az csattant ekkorát, ahogy a plafonról a földre zuhant. Szerencsére nem a délutáni csúcsban történt a dolog, amikor több százan haladnak el vagy várakoznak alatta.

Azért tartom félelmetesnek a dolgot, mert csak a Deák téri állomáson több száz ilyen lámpafedő található, nem jó érzés úgy közlekedni alattuk, hogy ezek szerint akár még a fejünkre is eshetnek minden különösebb kiváltó ok nélkül. (Pár másodperccel a csattanás után pillantottam meg, senki nem volt a környékén sem, még a szél sem fújt.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik