Közélet

Megzavarodnak a turisták Liszt Ferihegyen?

Építő jellegű javaslattal fordult hozzánk PR monogramú olvasónk. Elmondása szerint rendszeresen utazik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, és azt tapasztalja, hogy a helyismerettel nem rendelkező turisták sokszor a rossz irányba induló buszra szállnak fel. A problémát az idegen nyelvű tájékoztatók, vagy a megálló áthelyezése oldaná meg PR szerint. Levele a kép alatt olvasható.

Illusztráció

Tisztelt BKV-figyelő!
 
A 200E busz vonalán a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálján mindkét irányba haladó járatok megállnak. Rendszeresen járok arra, többször megfigyeltem, hogy mivel a két megálló közvetlenül egymás után helyezkedik el a hazánkat látogató külföldiek tanácstalanul állnak a megállóknál és sokszor összekeverik az irányokat, felszállnak a Terminál 2 felé tartó járatra.
 
Jó lenne a táblákon idegen nyelven (pl. towards) és piktogrammal (metró/reptér) feltűntetni, hogy melyik megállóból induló járat merre megy.
 
Az is egy lehetséges megoldás lenne, hogy a Terminál 2 felé haladó járatok nem kanyarodnak be a Terminál 1 elé, mivel a nemrég épült vasútmegállóból az átjutás liftekkel ellátott felüljáróval biztosított.
 
Javaslom a fentieket az illetékesekhez eljuttatni.
 
Üdvözlettel: PR

Ajánlott videó

Olvasói sztorik