Közélet

Mikor lesz kerékpárszállító az autóbuszokon?

Olvasónk, A. Diószegi az alább olvasható levelében egy régi, ám még mindig aktuális problémával foglalkozik, mégpedig azzal, hogy a HÉV-pótló járatokon miért nem megoldott a bicikliszállítás. Mint ismeretes HÉV-pótlóként ugyan azok a buszok közlekednek, amik a napi forgalomban, illetve villamos, metró stb. pótlásnál, ezeken pedig a Nemzeti Közlekedési Hatóság nem engedélyezi a kerékpárszállítást. Vajon nálunk mikor lesznek olyan kerékpárszállító alkalmatosságok, mint ami a lenti busz elején látható? Olvasónk levele a kép alatt olvasható.

Tisztelt BKV!

Panaszom a következő:

Kb. másfél-két hónapja a kerékpáromat szerettem volna kivinni Gödöllőre HÉV-el. Mindig veszek bérletet a kerékpárhoz, mert rendszeresen Gödöllő a kiinduló pontom. Ám azt kellet tapasztalnom, hogy Kerepes és Gödöllő között HÉV-pótló autóbuszok közlekednek. Azért én megpróbáltam a tiltás ellenére, és megkérdeztem a buszsofőrt, hogy fel rakhatnám e a kerékpáromat. A választ nem kaptam, csupán egy laza kézlengetést és a sofőr bezárta az ajtót az orrom előtt.

Mind amellett, hogy az felbosszantott a tény hogy nem rakhatom fel a kerékpárt, a sofőr még ráadásnak flegma és nem törődöm? Én ott álltam este 10 órakor Kerepesen egy kerékpárral a “nyakamon”, mit volt mit tenni indulhattam haza Budapestre, ám a következő HÉV csak egy óra múlva jött így maradt a tekerés Pestig.

Az lenne a kérdésem, hogy miért nem lehet a kerékpárt a pótlóbuszokon szállítani, pláne úgy, hogy bérletem van a kerékpárhoz? Gondolom, más is járt már így. Szerintem, ez elég rossz fényt vet a BKV-ra, hogy egy kifizetett szolgáltatást nem tudok igénybe venni, ráadásul még bosszantó is, és nem túl korrekt.

Ez olyan mintha a megvásárolt jegyem vagy bérletem ellenére leszállítanának a villamosról, HÉV-ről vagy egyéb járműről.

Tisztelettel: A. Diószegi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik