Közélet

Elvette a firkáló fiatalok filceit, és lezavarta őket a villamosról

Olvasónk tegnap a 41-es villamoson utazott. A villamos vezetője két megál között kipattant a fülkéből, és a villamos közepe felé sietett, ahol öt, 15-16 év körüli srác épp az ablakot firkálta. Letöröltette velük a feliratokat, elvette a filceiket, majd lezavarta őket a villamosról:

Kedves BKV-figyelő!

Mai utazásom során (december 10.) egy pozitív élményben volt részem.

A Kamaraerdőből 18:22-kor induló 41-es villamoson utaztam hazafelé, amikor a villamos hirtelen fékezett és megállt a “puszta közepén” valahol a Fülőke utcai és a Kőérberki megálló körül (sötét volt, nem láttam hol vagyunk). A fiatal vezető gyorsan a villamos közepére sietett, ugyanis észrevette, hogy 5 tizenöt-hat év körüli srác firkálja az ablakot.

Nem tudom, hogy vezetés közben hogyan szúrta ki őket, hisz én elöl ültem és ott sem vette észre senki őket. A vezető olyan határozottan és erélyesen lépett fel ellenük, hogy megmukkanni sem mertek. Letöröltette velük az “alkotást”, elkérte a tollaikat, majd leszállította mind az ötöt.

Dicséretet érdemel a villamosvezető, hiszen megmutatta, hogy az ilyenek ellen is fel lehet lépni határozottan, de mégsem agresszívan. Ráadásul gyorsan intézkedett, hiszen max. 5 percet álltunk csak. Ha több ilyen lenne, tisztábbak lehetnének a járművek…

Üdv: Zsolt
 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik