Közélet

Kifizette az utas helyett a büntetés egy részét az ellenőr

Olvasónk jegy nélkül utazott az 1-es villamoson, ahol egy ellenőr hölggyel találkozott. Az utas próbálta elmagyarázni az ellenőrnek, hogy miért nem vett jegyet, de a büntetést nem engedte el, ugyanis őt is ellenőrizték, nem akart az állásával játszani. Olvasónk a helyszíni bírság mellett döntött, ám nem volt nála elég pénz. „Fizessen amennyit tud, majd én beteszem a maradékot” –mondta az ellenőr hölgy, aki eközben kiállította az átvételi elismervényt.

Kedves BKV-figyelő!
 
Kicsit furcsa kéréssel fordulok hozzátok. Még júniusban az 1-es villamos vonalán egy nagyon kedves BKV-s ellenőr hölgy megbüntetett, mert se bérletem se jegyem nem volt. Akkor lopták el mindenem és éppen a Teve utcai TB központból tartottam haza, az új tb kártyával és kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy jegyet vegyek.

Ezt el is mondtam neki, és kértem, nem lehetne-e csak most az egyszer elengedni? Nagyon kedvesen csak annyit mondott, hogy ő elhiszi, mert olyan normálisan nézek ki, de ott jönnek mögötte az ő ellenőrei és nem teheti meg, hogy elengedi a bírságot. De mondta, hogy fizessem ki a helyszínen, az sokkal olcsóbb. Mivel nem tudtam kifizetni, így felajánlotta, hogy fizessek annyit, amennyit tudok, és Ő BETESZI a maradékot helyettem. A címét megadja és küldjem el a pénzt neki.

Nos a címet sajnos elvesztettem. Szörnyen szégyellem magamat, pedig meg akarom neki adni, mert tényleg egy kedves bájos, középkorú nő volt. Én nem is értem, mit keres az ellenőrök között. Egyáltalán nem illik oda. Az összeg nem nagy, mindössze 800 forint, de hát ez már becsületbeli ügy. :)

A kérdésem az lenne, ki tudnátok tenni egy felhívást, hogy ha esetleg olvassa, adja meg nektek az e-mail címét, és akkor én írok neki (gondolom a lakcímét nem szívesen küldené el nektek)? Ha igen, akkor megfogalmazok valami normális szöveget, amit kitehettek a lapra.
 
Válaszotokat előre is köszönöm szépen.

Tisztelettel: V. Szilárd

Az utas levelében nincs benne, hogy papírt kapott a büntetésről, először arra gondoltam, hogy az ellenőr zsebre tette a pénzt. Később megkerestem az utast és elmondta, hogy kapott elismervényt, és az ellenőr azt is mondta, hogy azzal egész nap utazhat, többször nem büntethetik meg. Tehát az ellenőr tényleg saját zsebből pótolta ki az utas pénzét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik