Közélet

?Nem dumál, jelez!? ?mondta a buszvezető

Olvasónk hiába jelezte leszállási szándékát a 276E autóbuszon, mert a jármű az Ananász utcai megálló mellett olyan tempóban haladt el, mint ha ott nem is lenne megállója. Utasunk szólt a buszvezetőnek, hogy jelezte a leszállási szándékot, le szeretne szállni. Nagy hiba volt, mert ezek után még a buszvezető szólt be az utasnak:

Tisztelt BKV Zrt! Tisztelt BKV-figyelő blog!

A mai napon, 2009. május 15-én az este 22 óra 06 perckor, az Örs Vezér térről induló 276E jelzésű autóbusz vezetőjére szeretnék panaszt tenni. A Rákoscsaba-Újtelep, Naplás út, végállomás előtti szakaszon, nevezetesen az Ananász utcán vészesen gyorsan közlekedett a jármű. Tudtommal 50km/h a legnagyobb megengedett sebesség lakott területen belül, a busz körül-belül 70-80km/h-ás tempó mellett haladt. Sietős is lehetett, mert a leszállási szándékomat ugyan jeleztem a harmadik ajtónál, de a kanyarodás után, ami szintén eléggé lendületesre sikerült, a busz nem állt meg a megállóban, hanem továbbhajtott.

Ekkor szóltam a vezetőnek, idézem “Helló, jeleztem”, mire ő a “Nem dumál, jelez!” feleletet adta megjegyzem tűrhetetlen hangnemben. Mindezek alatt egy ismerősöm is a buszon tartózkodott, remélem a “Nem dumál…” az a kettőnk között út közben folytatott beszélgetésre vonatkozott.

Szeretném, hogy ha van rá mód, akkor vizsgálják ki a gyorshajást, valamint választ várok arra, hogy megengedhető ez a modor az alkalmazottaik részéről! (gondolom nem) Ismét jelezném, hogy rajtam kívül nem egy ember tartózkodott a buszon, többek között egyik ismerősöm, aki ha muszáj az esetet tanúsíthatja.

Fizető utasuk, Rendszeres olvasójuk

Czirják András

Ajánlott videó

Olvasói sztorik