Közélet

Újból leteszteltük a metrópótlót!

Sok észrevétel érkezett az előző tesztünk miatt. Valaki azt kifogásolta, hogy pontatlanok voltak az adatok, nem számoltuk bele a tesztbe a metróval járó időtöbbletet, másnak az nem tetszett, hogy 10-11óra körül teszteltük le a buszokat, akkor, amikor nem épp maximális a metró / metrópótló kihasználtsága. Munkatársunk újból kiment és letesztelte a buszokat, több szempontot is megvizsgálva. Olvassátok bártan!

8:19 (Örs v. tere) felszállás után egyből a klíma hideg levegője csapott meg minket, utána egyből orron csapott a húgyszag. A busz megtelt a megállóban 13-15ember marad, nehezen felfértek volna, nem akartak nyomorogni, vártak még egy buszt.. Más említésre méltó nincs, indulhatunk.

8:21 (Pillangó utca) kevés ember, kb. 2-3-an szálltak csak le és a felszállók száma se sokkal több, csak 7-8ember. A buszra mindenki felfért aki a megállóban várakozott, így ott nem maradt ember. Menetidő 2 perc volt, ami a metró időtöbbletivel számolva jobb. Mint ha metróval jöttünk volna!

8:26 (Stadionok) leszállók száma itt se valami sok, 4-5ember lehetett kb. A megállóban 2-3ember marad, 8-9felszálló lehetett. Menetidő 5perc volt, ami a metró menetidejéhez képest több, viszont ha a mozgólépcsőzést és a várakozást beleszámítjuk, még mindig jobbak vagyunk!

8:32 (Keleti pu.) Ebben a megállóban a leszállók száma már lényegesen több, 12-13ember lehetett. A megállóban senki nem maradt, mint a 12ember fel tudott szállni. (Közben jelentem, hogy még mindig jó az idő a buszon, a szagok sajnos nem szűntek meg. Menetidő 6perc volt, így már talán jobb a metró, de mindjárt meglátjuk!

8:36 (Blaha L. tér. V.Á.) Végállomás, ezért mindenki leszállt, a buszon senki nem maradt, felszállók pedig nincsenek:) A 2 megálló között a menetidő 4perc volt, kicsit több mint ha metróval jöttünk volna. A metrók egymást követték, gyorsan lehetett haladni, aki az egyikre nem fért fel, szinte egyből jött a másik.

Metrópótló esetén:
Indulás: 8:19
Érdekezés: 8:36
Tehát a menetidő: 17 perc

Metró esetén:
Indulás: 8:02
Érkezés: 8:10
Tehát a menetidő: 8 perc

A metrón utazás során 1 perc mozgólépcsőzéssel kell számolnunk, ez összesen 2perc időtöbblet. Metróra átlagosan 1-2percet kell várni. Az ellenőrzés során az ellenőrök nem tartanak fel ½ percnél tovább (természetesen ha van jegyed, vagy bérleted, és nem kell csekket írni) Metrópótláshoz képest a +5 perces menetidő szinte semminek mondható, akkor főleg, ha egy klímás, új Volvo buszon utazunk. Az emberek egy része jobban szereti a metrópótlást épp azért, mert nem kell olyan dolgokra plusz időt számolni mint pl. a mozgólépcsőzés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik