Közélet

Civilek mosták le a zsidózó feliratot, de a BKV tetszeleg vele

Lakossági bejelentésre egy alapítvány gondoskodott a sorosozó, zsidózó felirat eltüntetéséről egy gazdagréti buszmegállóban. A BKK és a BKV ugyan nem segített, de később azt kommunikálták: ők takarították le a mocskolódó feliratot.

Az alábbi képet szeptember 9-én töltötték fel a Gazdagrét Facebook-csoportba:

Fotó: Facebook

“Pusztulj rohadt zsidó Soros!!!”

– ezt a feliratot fújta fel valaki a Kaptárkő utcai buszmegálló viacolor burkolatára. A kommentekből kiderül, hogy a környéken élők már hetek óta a sorosozó, zsidózó felirat társaságában voltak kénytelenek várni a buszt a megállóban. A környékbeliek több helyen is jelezték a történteket, de érdemi választ sehonnan sem kaptak.

A felirat híre eljutott az antiszemitizmus ellen küzdő Tett és Védelem Alapítványhoz is, akik gondoskodtak a mocskolódás eltávolításáról. Mivel az ilyen festék szerves oldószerrel nem távolítható el, ezért az alapítvány munkatársai egy takaírtó cég segítségével mosták le a feliratot.

Fotó: TEV

A TEV így ír az akcióról a honlapján:

A tisztítás nagyjából egy órát vett igénybe. Ezalatt többen is odajöttek munkatársainkhoz, és kifejezték örömüket és köszönetüket. Jó volt megtapasztalni, hogy a zsidózás és a gyűlöletkeltés ekkora ellenállással találkozik, és bár jól látszik, hogy egy ember egy festékszóróval elég komoly kárt tud okozni, de örömteli, hogy sokkal többen vannak, akik tenni is hajlandóak a fizikai és a mentális mocskolódás ellen.

Derék.

Azt gondolhatnánk, hogy az ügy ezzel lezárult, a bejelentő magánszemély azonban október 11-én levelet kapott a BKK-tól, amely nem kis meglepetést okozott. Íme:

A Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Igazgatóság Városüzemeltetési Osztály által a BKV Zrt. részére 2017. szeptember 13-án megküldött bejelentéssel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a gazdagréti Kaptárkő utca megállóhelyen a graffitik eltávolításáról a BKV Zrt. munkatársai gondoskodtak.

Túl azon, hogy más munkájával villogni elég tré, felvetődik a kérdés, hogy vajon a BKV verte-e át a BKK-t, amely a fenti levelet kiküldte vagy a két önkormányzati cég vállvetve nézi-e hülyének a lakóhelyükért aggódó, jó érzésű gazdagrétieket, valamint a munkát és pénzt nem sajnáló alapítványt.

Frissítés:

Cikkünk megjelenését követően levelet kaptunk a BKV-tól; a közlekedési társaság szerint félreértés történt:

Az ügyben sajnos félreértés történt, az említett megállóban a felfestést valóban egy civil szervezet takaríttatta le, amit ezúton is köszönünk. Azonban a BKV és a társaság szerződött takarító partnere is végzett takarítást az említett megállóban, ahol halványan ugyan, de még maradtak nyomai a feliratnak, ezért a területen magasnyomású mosóberendezéssel takarítást hajtottak végre. Ez okozhatta a félreértést.

Kiemelt kép: Tett és Védelem Alapítvány

Ajánlott videó

Olvasói sztorik