Közélet

Ha már f@szkalapozod az utast, legalább tedd csendben!

Vajon leszokik-e valaha a buszvezető/ellenőr/hivatalnok/pénztáros/stb., hogy a bajsza alatt beszóljon az ügyfélnek?

F@szkalap vagy-e, ha nem veszed észre, hogy a busz, amire felszállni készülsz, elsőajtós. Nos, a 95-ös járat egyik buszvezetője szerint igen. Bence az alábbi levéllel örvendeztette meg a BKV-t és a BKK-t – meg persze minket.

2017. szeptember 27-én a Kápolna téren vártam a 95-ös buszt, ami meg is érkezett kb. időben, 11:33-kor; 11:42-kor érkezett a Puskás Ferenc Stadionhoz.

Mivel én, naiv, nem tudtam, hogy első ajtós felszállás van ezen a járaton is, a középső ajtóhoz mentem. Nem nyílt ki, így nekem is leesett, hogy mi a rend, ezért elindultam előre, de mire odaértem, a sofőr elkezdte becsukni az ajtót, annyi időm volt csak, hogy a bal karomat betettem vállig, ezzel a szokatlan gesztussal jelezve felszállási szándékomat, a jobb kezemmel meg kopogtam az ajtón.

Végre nagy kegyesen kinyitotta, és csak annyit mondott, hogy első ajtós, ne kopogjak itt. Semmi bocsánat, nem láttam a tükörben, hogy jön – mert az nem arra van ám, hogy használják is, stb., ergo szánt szándékkal csinálta.
Odanyomtam a bérletem a fülke üvegéhez, hogy tessék, legalább a bérletem nézze meg akkor, de oda se pillantott, csak odavetette, hogy jól van, haladjak.

Tovább is mentem, mikor annyit hallok, hogy “faszkalap”. Visszafordultam, mondom neki, elnézést, ezt hallottam, máskor csendben tessék magában beszélni. Erre is csak annyit tudott kinyögni, hogy jól van.

Valószínűleg a kollégát már korábban valaki felhúzta vagy csak alapból ilyen szar a természete, de kérem vizsgálják ki, és beszéljenek a kemény fejével, hogy ha látja, hogy egy utas a középső ajtónál topog, lehet, csak azért, mert nem ismerős a környéken és nem tudja, hogy első ajtós a járat.

Mellesleg azon a buszon nem láttam a jelzést, bár lehet, hogy csak én nem vettem észre. Szóval ilyenkor nem rácsukja az ajtót az utasra, hanem megvárja, míg az felszáll. És akkor nem is lenne történet sem. Helyette még neki áll feljebb, és elkezd faszkalapozni.

Szerintem nyugodtan nyugdíjazzák. Csatoltam képet a busz rendszámáról. Levelemet csatoltam a BKV-Figyelő oldalnak is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik