Közélet

Nincs már mozgólépcső a Batyin – nem lesz ebből baj?

Két szűk, sima lépcsős kijárat maradt a Batthyány téren, miután a BKV a mozgólépcsők cseréje miatt három hónapra lezárta az üvegkalitka alatti nagy kijáratot. Elég ez?

A fonódó villamos építésekor már megszűnt egy mozgólépcső a Batthyány téren, múlt szerda óta pedig már csak sima lépcsőn közelíthető meg a tér az aluljáróból. Az üvegkalitka alatti mozgólépcsőket ugyanis lecseréli a BKV. Elég lesz-e az így megmaradt kapacitás? – tette fel a kérdést olvasónk, Sándor.

Múlt kedden hallottam először a 11-es buszon, hogy szerdától (szeptember 6.) a Batthyányn nem fog működni egyik mozgólépcső sem, három hónapig legalább! Ezek az aluljáróba menő lepcsők, nem a metróba.

A BKK semmit nem ír róla, hogy miért kell egyszerre, az összes lépcsőt lezárni. A Deákon is tavasz óta cserélik a mozgólépcsőket a Sütő utca felé, de egyet-egyet csak, így a többit kis kényelmetlenséggel, de lehet használni.

Jelenleg a szűk oldalsó lépcsőn lehet csak fel- és lemenni vagy a villamosoknal lévő lépcsőn, de ott a fonódó építése óta mar nincs mozgólépcső. Nyilván nem kell megmagyarzni, hogy miért kell egy ultraforgalmas csomópontban 2017-ben mozgólépcső (ha mar lift nincs is).

Ezen felül pedig ez a két lépcső nem elegendő, hogy a HÉV, a metró, a villamosok, és a buszok forgalma áramoljon rajta, így ez nem csak egy kényelmetlenség. És ha valami vészhelyzet lenne, ezeken a szűk lépcsőkön nem hiszem, hogy könnyen ki tudna mindenki jutni az aluljáróból, valamint szerintem normál helyzetben is nagy torlódások lesznek a metrókijárat előtt.

Teljesen laikuskent úgy gondolom, hogy ez nem megfelelő módja a lezárásnak, ezt nem így kellett volna. Ahhoz már végképp nem értek, hogy hogyan megy egy mozgólépcsőcsere, de a minimum három hónap nekem soknak tűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik