Közélet

Ez a férfi tapizza a nőket a villamoson

Az ülés alatt nyúl át, így fogdossa a nőket az a férfi, akit csaknem három év után ismét látott egy olvasónk az egyik villamoson.

Újra feltűnt a budapesti járatokon az a férfi, aki évekkel ezelőtt zaklatta a nőket a villamoson – állítja olvasónk, aki annak idején le is tudta fotózni, hogyan fogdossa a nőket a zaklató. Ahogy korábban, olvasónk ezúttal is tájékoztatta a BKK-t és a BKV-t, a nekik írt leveleit a BKV-Figyelőnek is elküldte.

A hétvégén egy zaklató/taperoló férfit láttam a 19-es villamoson, akit már két éve is láttam. Elküldtem a BKK-nak amit láttam, tapasztaltam, de talán nem baj, ha egy független média is megkapja az információkat. Hátha más is panaszkodott rá, és lehet valamilyen lépést tenni.

Tisztelt BKK, BKV!

Csaknem három évvel ezelőtt láttam egy férfit aki a villamoson, beteges és mániákus módon, a nők fenekét fogdosta. Sikerült egy pár másodperces videót is készíteni róla. Akkor egy kisebb fórumra megírtam, és csatoltam képeket is amit a videóból vágtam ki. Nagyobb nyilvánosságot azonban nem kapott az eset.

Viszont néhány napja, 2017. június 24-én, 17:30 körül a 19-es villamoson a Gárdonyi tér és a Móricz Zsigmond körtér között ismét láttam egy férfit, aki nagyon gyanúsan viselkedett. Akkor beugrott, hogy ugyanaz a férfi. Most kicsit rövidebb a haja, valamivel vékonyabb, és picit konszolidáltabb a kinézete.

A módszere viszont ugyanaz volt. Leült a nők mögé és a kezével a szék alatt taperolta őket. Le kellett szállnom a Körtéren, ezért csak annyit tudtam mondani a hölgynek, hogy “a mögötte ülő férfi nem megbízható”. Ekkor a lány felállt, de a férfi is, és motyogva leszállt a villamosról.

A villamosmegállóban volt még vele egy – részemről – dühös és hangos szóváltásom, aztán eloldalgott. Most nem sikerült lefotóznom.

Valószínű, hogy az új, bekamerázott villamosokon nem taperol, részint a kamera miatt, illetve az új villamosoknál nem csővázasak az ülések, hanem lemezből vannak, nem lehet átnyúlni alattuk. De azért gondoltam, elküldöm önöknek, hátha érkezik önökhöz panasz.

A három évvel ezelőtti eset beszámolója (és csatolom az akkori fotókat is):

2014. augusztus 8-án, 13:30 körül a Deák térről induló 47-es villamoson láttam egy férfit, akinek kicsit elcsigázott tekintete volt. Vagyis első pillantásra is gyanúsnak tűnt.

Utána a Kálvin tér környékén azt látom, hogy egy fiatal hölgy – aki épp telefonált – felpattan, és felháborodva mondja a telefonba, hogy valaki épp megfogta a fenekét. Odanézek, és látom, hogy az “úriember” időközben odaült ül a lány mögött lévő ülésre. Kérdezem a hölgyet, hogy mit csinált az a férfi? Mondja, hogy fogdosta a fenekét.

A férfi közben átült egy másik székre. Ekkor leültem a férfi közelébe és a mobilommal csináltam néhány felvételt, hogy megörökítsem az arcát. (Csak itthon láttam, hogy sikerült megörökíteni amint egy másik hölgy fenekét is fogdossa.)

Az “úriember”, mikor látta, hogy szúrós pillantással figyelem, a villamos leghátsó részébe ment, én utánamentem, és néztem mit csinál. Akkor egy újabb hölgy mögött állt meg, aki a villamos végénél állt. Ő is azonnal felháborodva mondta a hölgy ismerősének akivel beszélgetett, hogy fogdosták. Ez volt a harmadik, amit láttam két megállón belül.

Ezután a fickó előre ment megint, de a Gellért téren már leszállt az első ajtónál, és átment az ellenkező irányú villamosmegállóba.

Kiemelt kép: Wikipedia/Kemenymate

Ajánlott videó

Olvasói sztorik