Közélet

Vigyázz, mert megeszi a cipődet a mozgólépcső!

Jelezni kellene a metróban, hogy a mozgólépcső kárt tehet bizonyos típusú cipőkben?

A Forma-1-ben versenybalesetnek hívják az olyan baleseteket, amelyekben egyik versenyzőt sem lehet igazán hibáztatni, csak szerencsétlenül jött ki a lépés. Szerintem az olvasónk által a BKV-nak leírt levélben szereplő is egy ilyen sztori, de ti majd úgyis eldöntitek.

A mai napon (június 8.) a Corvin negyednél a Combinóról szálltam át az M3-as metróra. Rendszeresen bérletet vevő, tisztességes ügyfelük vagyok, aki minden reggel ezen az útvonalon közlekedik. A mai annyiban volt más, hogy új, kényelmes cipőmet húztam fel a lábamra, ami az irodai munkavégzés szabályainak megfelelően néz ki.

A mozgólépcsőn haladni nem próbáltam meg magassarkúban, mert sajnos a budapesti közönség előtt még mindig ismeretlen a “jobb oldalon állj, bal oldalon haladj!” szabály, az esetleges fennakadás miatt könnyű elveszíteni az egyensúlyt. Így egy helyben álltam, mikor megtörtént a baj.

A lépcső recés felületébe ugyanis új cipőm sarka becsúszott és az teljesen tönkre is ment. Szeretném megjegyezni, hogy a mozgólépcsőt szabályosan használtam és annak nem az elején/végén lévő résznél, hanem az álló felületén történt a rongálódás. A cipő márkás, nem kínai boltban vásárolt, ezer forintos darab, ami egyszerű tömegközlekedéstől így tönkre kellene, hogy menjen! Ráadásul szinte teljesen új volt.

Kérdem én, mi ilyenkor a teendő? Nyilván én is hibás vagyok, amiért nem lábujjhegyen álltam végig a lefelé vezető utat (?!), de nem gondolom, hogy normális állapot az, hogy a tömegközlekedés szabályszerű használatánál ilyen rongálódásokkal kell számolni.

A bérletek árához mérten erősen kifogásolom tehát a fennálló állapotokat. A rendszeres üzemhibák miatt a munkahelyemről többször is elkéstem már. Sőt van, hogy világosabb ruhám elkoszolódik az önök járművén azok igénytelen állapota miatt. Jelenleg a cipőm vált használhatatlanná egy munkanap elején a csatolt képek alapján. Így kell tehát megérkeznem az irodába önöknek köszönhetően.

Felmerül bennem, pontosan mit is takar akkor a bérletek ára? Mi védi a tisztességesen fizető ügyfeleket az ilyen rongálódások ellen, ha már megannyi egyéb kellemetlenséget sem tud megoldani a Vállalatuk? Se jelzés, se biztosítás nincs az ilyen esetekre?

A bérletek ára nyugati, de a szolgáltatás minősége a vad Balkánt idézi. Apró figyelmesség lenne jelezni, hogy a lépcsők rongálódást okozhatnak ilyen-olyan lábbeliknél, figyeljünk rá (ha már az eszközöket nem lehet megfelelően, a modern üzleti viselet szabályaihoz igazítani)! Arról pedig álmodni sem merek, hogy valaha kikerülne bármi arról látható helyre (pl. reklámfelületek mellé/közé?), hogy a lépcső jobb oldalán áll az ember, a bal oldalán meg megy.

Még nem írtam önöknek soha, pedig többször okozott már problémát az, hogy olyan tömegközlekedési eszközzel kell járnom, ami nem megfelelő szolgáltatást ad az önök fizető ügyfeleinek, amúgy némi odafigyeléssel kiküszöbölhető problémák miatt. Várom visszajelzésüket, legszívesebben új takarítási eljárások, táblák/lépcsőmatricák kíséretében, hogy másoknál is megelőzhető legyen a baj.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik