Közélet

“Azt majd én eldöntöm, mi szemét”

Még dohányoztam, amikor néhány éve elszívtam egy cigit az utcán, odamentem egy kukához, elnyomtam a csikket, megnéztem, hogy nem parázslik-e, majd beledobtam a kukába. Odajött egy fiatal srác, elkerekedett szemekkel nézett rám, majd csodálkozva mondta, milyen ritkán látni, hogy valaki nem csak elhajítja a csikket.

Kicsit én is meglepődtem, mert szerintem ezért még nem jár Nobel-békedíj, bár tény, hogy a csikket eldobáló barátaimat korábban addig terrorizáltam, míg rá nem szoktak a kukára/csikkgyűjtőre.  Olvasónk, Bence a 2-es villamos vezetőjére szólt rá ugyanezért. Nem tette zsebre a választ.

Újabb siralmas példa, hogy gond van a fejekben. 2-es villamos megállója, a villamosvezető a villamos előtt cigizik, majd a csikket eldobja és felszáll. A kuka konkrétan az ajtó mellett két lépésre van.

– Elnézést!

– Igen?

– Ott a kuka!

– És, mit csináljak vele?

– A szemetet esetleg oda kéne dobni.

– Én nem szemeteltem.

– És a cigicsikk az micsoda?

– Az nem szemét.

Később még hallom a dünnyögését, ahogy mondja az orra alatt, hogy azt majd ő eldönti, mi szemét és mi nem. “Véletlen” egy szelfit is csináltam a villamos előtt, hátha belepislog a parasztja, de rutinos vén róka, kifordult oldalra. Ellenben gond nélkül elindult, mikor még előtte álltam. Szerintem rá fogok járni a csókára.

Utólag is bocs azoktól az utasoktól, akik miattam késtek 3 másodpercet. Amúgy rendszeresen látom, hogy a 2-es villamos vezetői a jármű előtt cigiznek a Jászain, a csikket elnyomják helyben, majd elmennek a kuka mellett, és felszállnak a villamosra. Minden teljesen király, nem?

Persze az is előfordulhat, hogy én vagyok a hülye, hogy miért idegesítek fel egy emberek százaiért felelős embert, stb.
Meg mondjuk – gondolom – rengeteg dohányos is olvassa az oldalt, az meg kb. olyan, mintha falnak beszélne az ember… Bocs, kicsit felhúztam magam.

Kiemelt kép: Andrew Davidson Photography

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik