Közélet

Kéne egy tehén, ha már a szomszédé nem döglik meg

Csak akkor lehet jobb, ha másnak rosszabb? Miért kellenek bezzegcsoportok?

Kié a lift a 4-es metróban? Szerintem mindenkié, még akkor is, ha nyilván vannak olyanok, akiknek nagyobb szükségük van rá, és így – jó esetben – elsőbbséget élveznek. Ezt firtatja egy rövid levél, amely nemrég érkezett. De van itt valami, ami érdekesebb a liftnél.

Legutóbbi posztunkban olvasónk arra panaszkodott, hogy ha a hétvégén bulizóknak jár a csuklósbusz a 979-esen, akkor a hétköznap közlekedő munkásoknak miért nem. Ibolya most arról ír, hogy a 4-es metró liftjeit a mobiljukba merülő diákok használják a mozgáskorlátozottak és a babakocsival közlekedők helyett:

Szégyen, hogy a liftnél elhelyezett jelzéseket nem tudják értelmezni. Több felsőoktatási intézmény is van a vonalon, mégsem tudják megérteni, hogy a piktogram mit is jelent valójában! Mozgássérülteknek vagy a babakocsival közlekedőknek van elsőbbsége, de ez helyett a sok diák a telefonjába van merülve és nem veszik észre a rászorulót, akit előre kellene engedni!

Még ha egyik levélírónk sem kelt hangulatot mások ellen, azért nem mulasztják el megjegyezni, hogy a bulizók összehányják a buszokat, a diákok meg a telefonjukba merülnek, ó jaj! Úgy tűnik, mintha egy csoport az érdekeit csak egy másikkal szemben tudná érvényesíteni: a buszos történetben a bulizók, a liftnél pedig a diákok képezik a “bezzegcsoportot”.

Nem nehéz a problémában generációs ellentétet látni, de valójában nem ez a lényeg. Csak akkor lehet jobb az egyiknek, ha másoknak szar? Ti mit gondoltok?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik